L'Spar Citylift Girona té per davant un mes d'octubre infernal, amb doble partit cada setmana, i viatges maratonians que portaran les jugadores a recórrer 15.000 quilòmetres durant les properes quatre setmanes. És el que té ser el campió de la Lliga Femenina i compaginar la competició domèstica amb l'Eurolliga, on l'equip de Miguel Ángel Ortega ha caigut en el grup més potent i on haurà d'afrontar desplaçaments de llarg recorregut com l'inaugural, la setmana que ve, a Orenburg, a 4.030 quilòmetres de distància de Fontajau.

Aquesta marató de partits arrencarà dimecres a Girona contra el Campus Promete (20.15), seguirà dissabte a la tarda a Zamora (18.00) i continuarà a Rússia el proper dimecres 14 (19.00) en l'estrena europea. L'Uni anirà a la pista del Zamarat en autocar, aquesta vegada, descartant el vol Barcelona-Valladolid, perquè el de tornada no sortia fins diumenge a la tarda. "Tenint en compte que dilluns ja hem de marxar cap a Rússia, era tot molt precipitat i hem preferit que l'equip torni de matinada a casa i que diumenge al matí ja sigui aquí", explicava el director esportiu Pere Puig. Després de jugar contra l'Orenburg l'Uni disputarà dos partits seguits a Girona (Ferrol el diumenge 18 i Wisla Cracòvia el dimecres 21) per a continuació tenir per davant una triple sortida: Bembibre (Lleó) el dissabte 24, Bèlgica (Castors Braine), el dimarts 27, i Sant Sebastià el dissabte 31. Per Fires l'Uni no jugarà cap partit davant l'afició i acumularà gran part dels seus viatges.

El tècnic Miguel Ángel Ortega pensa que tots, tant ell com les jugadores, s'hauran d'acostumar a la nova dinàmica de disputar dos partits per setmana i, per tant, haver de viatjar molt més sovint. Físicament admet que la plantilla encara no es troba en un moment òptim i explica que contra el CREF, en el debut a la Lliga que van perdre a Fontajau, "vam pagar l'esforç que vam fer dies abans per guanyar la Supercopa al Perfumerías Avenida". "Hem d'aprendre a conviure amb el calendari", subratlla el preparador.

Vuit partits, 26 dies

En total l'Spar Citylift Girona té per davant en les properes quatre setmanes d'octubre vuit partits, només tres a Fontajau (un d'Eurolliga i dos de Lliga) i la resta a domicili. L'Uni haurà de recórrer 14.996 quilòmetres en un temps record i sense pràcticament temps per entrenar i seguir compenetrant un equip amb només tres jugadores de la temporada anterior (Jordana, Kuktiene i l'ara lesionada Anna Carbó).

El director esportiu, Pere Puig, explica que volen aprofitar alguns dels desplaçaments més atractius de l'Eurolliga per mobilitzar els aficionats. Destins com Praga o Cracòvia (poc abans de Nadal) s'oferiran en atractrius paquets per si algun seguidor s'anima a acompanyar les jugadores en l'aventura europea.

Aquest dies el club gironí també està tancant els acords televisius per garantir la difusió de la màxima competició continental a travès de la petita pantalla, tal i com exigeix la normativa FIBA.