El central figuerenc, de 26 anys, es va forjar en el futbol base de la Penya Blanc-i-Blava, Vilamalla i Peralada poc abans de provar en el Miapuesta Vilajuïga. Zou ha disputat uns Jocs Olímpics amb el Marroc i ara té l’ocasió de jugar a Primera -amb l’Espanyol no va poder- després de tastar el calcio.

Com t’estàs adaptant a València? I a l’equip?

M’estic adaptant molt bé a la ciutat, ho té tot, i l’equip m’ha acollit molt bé, tant l’staff tècnic com els jugadors, hi ha bon ambient i això és important per poder seguir progressant.

Com es va produir el teu fitxatge pel Llevant, tenies altres ofertes?

Sí que tenia altres ofertes, sobretot vaig rebre una oferta de Turquia molt bona econòmicament i algunes a Itàlia, però jugar a Espanya em feia molta il·lusió i el Llevant em va demostrar interès, per això vaig decidir començar la meva nova experiència aquí.

Com recorda l’experiència per Itàlia? Has notat el canvi de la Sèrie A a la Lliga BBVA?

La veritat és que jugar a Itàlia és una cosa que m’ha ajudat molt a créixer com a futbolista i com a persona. És un país molt interessant i el seu futbol és molt bo. És la lliga ideal per a un defensa central, es treballa molt i això m’ha ajudat a millorar. Estaré sempre agraït a l’oportunitat que em van donar. Crec que sí que hi ha diferència entre la lliga italiana i l’espanyola. La italiana és més complicada i difícil d’afrontar, ja que l’últim de la classificació li pot plantar cara al líder. En canvi, aquí, a Espanya, la lliga és més tècnica i més o menys saps contra quin tipus de rival has de jugar i vas imaginant el que pot ser el resultat. Crec que totes dues són de les millors lligues del món.

Quines sensacions vas tenir fa deus setmanes en jugar al Camp Nou i haver de defensar Messi?

Molt bona sensació, va ser una cosa molt bonica que em va tocar viure, encara que el resultat (4-1) va ser fotut... Jugar contra Messi és quelcom molt intens, és el millor del món i no és tasca fàcil haver de parar-lo. Però em quedo amb les ganes que li va posar l'equip al partit, sobretot en el primer temps. En el segon, Messi va despertar i ho va canviar tot.

T’imaginaves que acabaries jugant a Primera Divisió?

Sempre havia estat el meu somni jugar a Primera, però de vegades deixava de creure-hi. Afortunadament tinc una família espectacular, ells van creure molt en mi, em van fer costat en tot moment. En els pitjors moments, ells hi eren. Vull destacar la figura del meu germà Omar. Va ser clau per al meu triomf. Destacaria també la figura de Napo ­Cayuela, ell va ser qui em va donar l’oportunitat de jugar a Tercera un cop vaig acabar la meva etapa juvenil.

Què vas sentir en rebre, fa anys, la trucada de la selecció del Marroc?

Bé, la convocatòria va ser una cosa espectacular. Em van arribar a caure llàgrimes d’alegria, no m’ho creia. És una sensació única.

Quin creus que ha estat el pas més important de la teva carrera?

El millor pas que vaig fer en la meva vida va ser formar la meva família, i això m’ha ajudat a prendre decisions correctes o menys correctes... Però la meva família m’ajuda molt en tot el que faig. Ells són una motivació per afrontar-ho tot.

Amb què et quedes del teu pas pel Miapuesta Vilajuïga?

L’any de Vilajuïga va ser un any difícil. Va estar bé, ja que vam conèixer el que era el futbol amateur, jugar a Tercera Divisió m’ha ajudat a seguir progressant i millorar i compartir vestidor amb gent molt bona.

Tens algun referent en el futbol?

He tingut molts referents. Cada any era un jugador nou en el qual em fixava en la seva manera de jugar. Els meus jugadors favorits sempre van ser números 10, és a dir, jugadors com Ronaldinho o Zidane. I com a figura defensiva sempre em va agradar Nesta.

Quin ha estat el millor entrenador que has tingut?

Roberto Donadoni (Parma) ha estat el millor entrenador que he tingut. M’ha ajudat molt en tots els aspectes. És una gran persona i un bon psicòleg, li estaré sempre molt agraït.

Actualment ets peça clau en el Llevant, un club venedor. Quina seria la teva aposta perfecta per a un futur no gaire llunyà?

Jo he signat un contracte de tres anys aquí, ara per ara no penso en el mercat, ja que vull seguir progressant en aquest club i intentar respondre a la confiança que m’estan donant. Ja arribarà el dia de pensar en el futur.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.