Fins a 11 jugadors de la primera plantilla del Barça estan concentrats amb les seves respectives seleccions nacionals per disputar els dos últims partits de classificació per a l'Eurocopa del 2016 i els primers de la fase prèvia del Mundial de l'any 2018. Els internacionals per Espanya Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba i Marc Bartra han estat cridats per ?Vicente del Bosque per participar en els enfrontaments contra Luxemburg (9 d'octubre) i Ucraïna (12 del mateix mes). Tots quatre tenen un peu i mig a la fase final, quelcom que no pot dir el seu company Ivan Rakitic, que es juga aquesta setmana la classificació amb Croàcia contra Bulgària i Malta.

La Turquia d'Arda Turan, en canvi, només opta a les eliminatòries de repesca. Mentre el jugador turc espera una autorització de la FIFA per poder vestir de blaugrana, ultima la seva posada a punt amb el seu país. Aquesta setmana, doble enfrontament. Primer amb la República Txeca i després contra Islàndia.

El porter Marc-André Ter Stegen també ha estat convocat amb Alemanya. Els germànics juguen amb Irlanda a Dublín i Geòrgia, a Leipzig. Guanyant un d'aquests dos compromisos, els vigents campions del món estaran a la fase final de l'Eurocopa.

L'espanyol Munir El Haddadi també ha estat convocat per vestir la samarreta de la sots-21 en els dos primers partits de classificació per a l'Europeu 2017 de la categoria. S'enfrontarà a Geòrgia i Suècia.

De la seva banda, les seleccions sud-americanes arrenquen la classificació per al Mundial del 2018. L'Argentina de Javier Mascherano es mesurarà amb l'Equador i també amb el Paraguai. Xile, vigent campiona del continent, també estrena el camí cap a la Copa del Món amb el blaugrana Claudio Bravo a la porteria. Els dos duels: contra el Brasil i Perú. D'aquesta manera, un dels enfrontaments serà contra Dani Alves, citat a darrera hora per Dunga. La canarinha també jugarà amb Veneçuela.