D

iumenge, a Fontajau, Parker, Delle Donne i Bird van fer les delícies dels 3.500 espectadors que les van anar a veure a jugar contra l'Spar Citylift Girona. Però elles tampoc marxen amb mal gust de boca de Platja d'Aro. Jugadores professionals més que ben pagades i acostumades a viatjar per mig món, les integrants de la selecció nord-americana han quedat "encantades" de la seva experiència a Platja d'Aro, que ha estat la seva primera parada d'una gira europea que encara els ha de portar a jugar dos partits més, a Nàpols i a Praga.

Ahir, abans de marxar aquest matí cap a Roma, les jugadores i el cos tècnic van sopar plegats en un restaurant de Palamós (La Gamba). Abans, al llarg del dia, un petit entrenament, més passejades per la Cala del Pi -on han estat allotjades tots aquests dies i on ahir Sue Bird, tres cops campiona olímpica, feia una entrevista per a un mitjà nord-americà a peu de platja-; i l'escapada del seleccionador, Geno Auriemma, a jugar els divuit forats del recorregut principal del PGA Catalunya de Caldes de Malavella. Auriemma, una institució als Estats Units pels seus títols de la NCCA amb la Universitat de Connecticut, va demanar als organitzadors poder jugar una mica a golf. Segurament, Auriemma no es pensava que acabaria tirant boles en el camp que pot acollir la Ruyder Cup del 2022.

Entre camps de golf, gambes de Palamós i la pau de Cala del Pi no és d'estranyar que els responsables de la federació nord-americana fessin saber als seus homòlegs de la FEB que l'opció d'anar a Platja d'Aro -escollida per davant de Salamanca, Madrid i Canàries- havia estat un encert.