Quan comencen els partits els sentimentalismes queden aparcats i això va quedar més que demostrat ahir a Vilatenim. La legió d'expalamosins (vuit comptant ?Víl?chez) que ara defensen els colors de la Unió no van tenir pietat del seu exclub i li van clavar un 4-0 d'aquells que fan mal i que es recorden durant molt de temps.

Segona meitat pletòrica dels de Vílchez que van atropellar un Palamós molt fluix en atac. Els locals van prémer l'accelerador en els segons 45 minuts i, liderats per un magistral Pedro del Campo, un resolutiu i perillós Roger Brugué i uns laterals molt profunds i autors de dos gols, Quimo i Varese, van castigar amb duresa un Palamós que no va poder donar continuïtat a l'últim i únic triomf aconseguit a Vilafranca (1-2).

Les dues darreres visites a Vilatenim convidaven a l'optimisme el Palamós (1-3 i 0-2). Ahir, però, el Figueres es va prendre una bona venjança amb una tramuntanada de gols que torna a situar la Unió a la part alta.

A la primera part el domini va ser altern i els dos porters van tenir poca feina. La millor ocasió en aquest primer temps va ser per als visitants. Al minut 24 Roger Matamala, dins l'àrea petita va rematar entre els tres pals, però Gallego, amb una magnífica intervenció va refusar a córner.

A la segona meitat el panorama va canviar de dalt a baix. Els de Vílchez, a partir del quart d'hora, van posar una marxa més i els gols van començar a caure de manera imparable. L'1-0 va arribar després d'una assistència de Pedro del Campo molt ben resolta per Brugué. Quimo, incorporat a l'atac, va situar el 2-0 a la mitja hora, i va aplanar el derbi a favor de la Unió. Ja en els últims deu minuts els figuerencs van completar el festival golejador amb els gols de Pedro del Campo i Varese, que van fer embogir l'atapeïda tribuna de Vilatenim amb la golejada.