Fontajau rebrà aquesta temporada algunes de les millors jugadores del món gràcies al debut en l'Eurolliga. Com a primer tast, ahir, en un pavelló pràcticament ple, la selecció dels EUA ja en va dur algunes a Girona, més d'altres que serveixen per configurar l'equip més potent del planeta. El partit era el de menys i al final, la diferència de 32 punts s'ha de considerar més que digne. De fet el 52-84 va ser la màxima renda que van tenir les americanes en tot el partit, després d'aconseguir encarrilar-lo a l'inici del segon quart amb un parcial de 0-8 que disparava el 14-22 que hi havia al final del primer parcial fins al 14-30 en un tres-i-no res.

Amb una Elena Delle Donne estel·lar, 21 punts i 8 rebots, l'equip nord-americà no es va presentar pas a Fontajau a passar l'estona. L'Spar Citylift tampoc, que consti. No es tractava de fer el paper dels Washington Generals en els xous que muntaven els Harlem Globetrotters. L'equip de Miguel Ángel Ortega venia de jugar un partit dur dissabte al vespre a La Seu d'Urgell, però ahir les cames no van tremolar perquè l'ocasió s'ho mereixia. A més, amb l'ànim de la victòria contra el Cadí, tot va ser més fàcil. L'Uni es veia superat d'inici pel potent joc interior americà però quan va aconseguir el primer bàsquet, almenys en el primer quart, va poder mantenir a ratlla el rival (14-22). Tot es va complicar a l'inici del segon amb el 0-8 de parcial que eixamplava la diferència fins els 16 punts, però poc importava a una grada que ja havia fet l'onada un parell de cops. I a Girona, quan això passa, és senyal que el públic gaudeix.

Al descans els EUA manaven de 21 (25-46). Per les gironines Spanou era la jugadora més encertada, mentre Chelsea Gray intentava endur-se l'equip a l'esquena sense tenir ahir el canell del tot fi. Això sí, es va treure un parell d'assitències marca de la casa dignes de la selecció que tenia al davant. Amb el partit trencat, Ortega es va dedicar a dosificar la plantila, reforçada ahir per Freixanet, Bou i Ros, exjugadores homenatjades al descans, i Janina Pairo, conscient que ahir era una festa però que demà contra el Campus Promete (20.15) hi ha la tercera jornada de lliga, a Fontajau.

L'afició va tornar a respondre, el pavelló va quedar pràcticament ple mig any després d'aquella recordada diada de Sant Jordi en què més de 5.000 espectadors van celebrar la Lliga contra el Perfumerías i l'estiu que ve molts podran dir, quan els EUA guanyin l'or als Jocs de Río, que ells ja les van veure triomfar a Fontajau. Girona, en definitiva, segueix tenint ganes de bàsquet. I moltes.