Després d'una dura temporada en blanc, el Barcelona Lassa ha tornat avui a la sendera dels títols amb la seva sisena Supercopa Endesa, aconseguida a costa d'un impotent Unicaja que s'ha quedat amb la mel als llavis davant la seva afició i ha baixat massa les seves prestacions respecte a la semifinal jugada contra el Reial Madrid.

Amb més facilitat de la prevista després d'allò vist divendres, l'equip de Xavi Pascual ha basat el seu balsàmic triomf en la serietat defensiva i en el domini en el rebot davant un rival al qual res li sortia i que ha anat a remolc al marcador des de les acaballes del primer quart.

Els 15 punts de Pau Ribas i els 13 de Stratos Perperoglou, al costat de l'aportació ofensiva de Brad Oleson i Aleksandar Vezenkov, han suplert la baixa de Juan Carlos Navarro i han suposat una llosa per a l'equip local, molt negat tota la tarda davant un rival més rodat en el primer torneig oficial de la temporada.

Com li va passar en semifinals, l'Unicaja ha arrencat el xoc errant gairebé tots els seus trets i ha tardat gairebé quatre minuts a anotar la seva primera cistella en joc, encara que compensava el seu disbarat amb un major domini en el rebot que li ha atorgat els primers avantatges després d'un triple d'Edwin Jackson al seu exequip en l'equador del quart.

Amb un parcial de 7-0 s'ha passat d'un 3-5 al 10-5 a favor dels andalusos i s'han viscut uns minuts intensos, amb grans defenses en les dues zones, especialment intenses sota del cèrcol.

Dos triples consecutius de Brad Oleson i un altre de Justin Doellman, amb l'Unicaja plantat en els 15 punts durant massa temps, han tornat a donar-li avantatge als de Xavi Pascual, que han acabat el quart amb un parcial de 13-0 en dos minuts que el posava en franquícia al marcador (15-22).

El segon acte Unicaja ha arribat a posar-se a tir després d'un triple de Dani Díez (22-24, min 13) però Shane Lawal i Doellman han tancat la zona i no han permès llançaments fàcils a uns amfitrions als quals els faltava la frescor que havien tingut un dia abans davant del Reial Madrid.

La serietat dels de Xavi Pascual, ben dirigits per Carlos Arroyo i amb Pau Ribas com letal estilet, els ha mantingut per davant fins al descans amb avantatges que han oscil·lat entre els dos i els vuit punts i al final s'han quedat en sis (31-37).

El pas per vestidors no ha canviat molt el panorama i l'emoció pròpia d'una final superava el bon joc de dos equips que comencen el curs amb moltes cares noves a les seves files.

Costava un món anotar i, quan l'Unicaja s'acostava amb triples de Markovic o Thomas, responia veloç el seu rival des de la mateixa distància a través d'Oleson o Perperoglou (42-50, min 26), mantenint un matalàs de punts que li donaven certa tranquil·litat.

Una nova arrencada catalana, amb un parcial de 0-7 que ha segellat Vezenkov des del triple, ha apagat l'empenta dels aficionats malaguenys (43-57), que s'han vist catorze punts a sota a la conclusió del tercer quart.

Arroyo ha encertat des de la línia de 6,75 només començar l'últim acte i Lawal ha pujat a 19 l'avantatge (43-62, min 31), deixant els últims minuts de la final com una mera demostració de la distància existent entre una plantilla i una altra a dia d'avui.

L'Unicaja ha perdut la seva segona final de la Supercopa davant la seva afició davant un necessitat Barcelona que ha sumat el seu sisè títol i mira amb més optimisme el nou curs.

- Fitxa tècnica:

62 - Unicaja (15+16+12+19): Markovic (3), Jackson (8), Kuzminskas (12), Thomas (9) i Vázquez (7) -cinc inicial-, Díaz (-), Hendrix (9), Díez (3), Suárez (-), Smith (2), Gabriel (5) i Nedovic (4).

80 - FC Barcelona Lassa (22+15+20+23): Satoransky (-), Ribas (15), Perperoglou (13), Doellman (7) i Lawal (6) -equip titular-, Abrines (4), Vezenkov (8), Diagné (2), Eriksson (-), Oleson (9), Arroyo (10) i Tomic (6).

Àrbitres: García González, Pérez Pérez i Peruga. Sense eliminats.

Incidències: Final de la Supercopa Endesa disputada al Pavelló José María Martín Carpena de Málaga davant uns deu mil espectadors. L'ACB ha reconegut al descans la labor de l'àrbitre retirat Juan Luis rodó. EFE.