Un Barça sense sort, que va estavellar tres pilotes al pal de la porteria de Sergio Rico va perdre davant el Sevilla, que va materialitzar la seva victòria en els primers minuts de la segona part. Luis Enrique, tècnic blaugrana, va tornar a confiar en el porter xilè Claudio Bravo, recuperat de la seva lesió, en lloc del discutit Ter Stegen. També es van quedar a la banqueta Dani Alves, ja que el tècnic va apostar per Sergi Roberto de lateral dret i va avançar al mig camp l'argentí Javier Mascherano, i Munir va acompanyar Luis Suárez i Neymar al davant. Animat per la seva remuntada a la Lliga de Campions davant el Leverkusen i alertat per la derrota i mala imatge en la seva última sortida a Vigo, el Barça va sortir amb força per buscar avançar-se. Van tenir la pilota i van posar a prova Sergio Rico amb tres intents en el primer quart d'hora, però Sergi Roberto, Neymar i Luis Suárez no van encertar a marcar. Amb Sergi Roberto i Rakitic molt actius i el trident atacant molt posat en el seu rol de buscar el gol, en especial Neymar i Suárez, el Barça va tenir tres bones ocasions per posar-se per davant. La més clara, per Neymar, que va enviar una falta a la base del pal esquerre de Rico, la pilota es va estavellar el pal i es va passejar per tota la línia de gol i en l'altre pal, cap blaugrana va encertar a ficar-la al fons de la xarxa. Va ser un miracle que no entrés.

Els blaugrana van fregar de nou el 0 a 1 en dues accions de Luis Suárez, que primer va fallar davant el porter i després va enviar una volea a la part superior del travesser i la pilota va picar a la creueta. D'aquí al descans, el Barça va voler amb ràpids contraatacs agafar a contrapeu els sevillistes, que, no obstant això, van frenar bé aquests intents, encara que van ser molt inofensiu quan sortien a l'atac.

A la represa, una ràpida incursió per la banda dreta de Gameiro, deixant enrere Mathieu, va acabar en una centrada que Krohn-Dehli convertia en el primer gol del partit, al minut 7 de la segona meitat. El Sevilla, molt més intens, va seguir robant pilotes i va lligar ràpids contraatacs que van tornar a donar-li fruits sis minuts després del seu primer gol, i davant la passivitat dels blaugrana, Iborra va rematar una centrada de Krohn-Dehli i va fer el 2 a 0 davant un Barça perdut i que patia, superat per l'ambició local.

A partir d'aquí, els blaugrana van reaccionar i prémer al màxim l'accelerador per intentar retallar distàncies. Neymar va assumir tota la responsabilitat i va ser un veritable malson per als andalusos, però va topar amb un inspirat Sergio Rico.

El brasiler va tenir fins a tres ocasions en dos minuts, però primer el porter sevillà va evitar el gol amb una gran aturada i després amb dos rebuigs seguits tirs de Neymar. Aquest, sí que va aconseguir marcar a falta de poc més d'un quart d'hora per al final, després de transformar un penal comès per mans de Trémoulinas, després d'interceptar amb el colze un xut de Sandro.

El setge blaugrana es va multiplicar fins al final. No li quedava una altra. Impacients en veure's darrere al marcador i amb urgències, el Barça no va parar d'atacar a la porteria sevillista i va estar molt a prop d'empatar, sobretot en un rematada al pal de Sandro, sol i amb tot a favor, després d'una centrada lateral de Luis Suárez, al minut 79.

El Sevilla es va defensar aferrissadament, ja que l'equip de Luis Enrique ho va intentar per tots els mitjans, de forma incansable, però sense èxit, amb la qual cosa va marxar sense punts de Sevilla.