Àlex Menéndez va ser el botxí d'un Espanyol que va veure com un gol a cinc segons del final del segon minut d'afegit el deixava sense cap punt. Una gerra d'aigua freda per als de Sergio González que van igualar el gol inicial de Halilovic i fins i tot van desaprofitar un penal que l'exporter del Figueres Alberto García va aturar a Caicedo.

Halilovic va trencar la igualtat inicial, quan cap equip corria excessius riscos, amb un gol al minut nou de partit. Després d'un robatori de Lora, el migcampista va tenir espai i temps per treure una fuetada amb l'interior de l'esquerra que va superar a Pau López.

El gol va desestabilitzar l'Espanyol, fins que van aparèixer els primers esclats de Caicedo i Asensio. De totes maneres, el bloc asturià estava molt còmode a Cornellà. De fet, el guió va poder canviar en el minut 28. Asensio es va inventar un centre entre tres rivals i va assistir a Caicedo, derrocat per Bernardo a l'àrea. L'ariet equatorià va llançar el penal, a l'esquerra d'Alberto García, però el porter va aturar el seu xut. Aquesta acció no va enfonsar a l'amfitrió, que buscava el gol amb insistència.

La pressió de l'Espanyol va ser més evident a la represa, tot i que sense ocasions clares. Quan el 0-2 semblava més proper -Sanaria xutava al travesser-, Caicedo va empatar i animar un Espanyol que encerclaria l'Sporting fins al a deu segons pel final quan en la darrera contra, Menéndez glaçaria el Power8.