L'exfutbolista del Reial Madrid Ignacio Zoco, que va jugar al conjunt blanc durant 12 anys i actualment exercia el càrrec de president de l'Associació d'Exjugadors del club, va morir ahir als 76 anys. Nascut a Garde (Navarra) el 31 de juliol de 1939, va ser integrant de la selecció espanyola i peça fonamental en el centre del camp del Madrid conegut com «ie-ie» de la dècada dels 60, amb el qual va guanyar un total de set Lligues, dues Copes d'Espanya i una Copa d'Europa. Zoco, que va arribar al quadre madridista procedent de l'Osasuna, també va ser delegat del primer equip entre 1994 i 1998 fins que va ser rellevat per Chendo i va disputar 434 partits oficials en els quals va anotar 17 gols.

Ala selecció espanyola -amb la qual va debutar el 19 d'abril de 1961 en un matx davant Gal·les- va jugar un total de 25 partits, va anotar un gol i va conquistar la primera Eurocopa d'Espanya el 1964, davant la Unió Soviètica. Després de penjar les botes, Zoco va ser delegat d'Esports del Govern de Navarra per UCD i vuit anys després, el 1982, va tornar al Madrid com a directiu del filial, el Castella.

A més a més del tècnic del primer equip, Rafa Benítez, il·lustres exjugadors madridistes com Iker Casillas, Miguel Ángel Portugal i Fernando Sanz, clubs com l'Osasuna i associacions com l'AFE i la AEdFI van mostrar les seves mostres de condol a través de les xarxes socials. Zoco estava casat amb la cantautora Maria Ostiz, amb la qual tenia quatre fills, un dels quals (Jorge) va jugar a Segona Divisió A amb el Badajoz la temporada 2000-01.