El Barcelona torna a la Lliga de Campions però ho fa sense la seva gran referència, Lionel Messi, absent per un trencament de lligament al genoll esquerre. Lesionat dissabte en els primers minuts del partit de lliga contra el Las Palmas, la de l'astre argentí és una baixa notable contra un rival potent, com és el Bayer Leverkusen (Camp Nou, 20.45, TV3/Antena3).

Amb aquesta absència, el Leverkusen podrà afrontar el partit sense el botxí que els va sotmetre en vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada 2011-12 (7-1, amb cinc gols de Messi), i defensar així el lideratge que li va donar la victòria en la primera jornada contra el Bate Borissov, mentre que el Barça i el Roma van empatar a un gol a l'Olímpic romà.

La baixa de Messi no serà l'única per a aquest partit per lesió, ja que a la infermeria també hi ha Rafinha i Vermaelen, i són dubte Jordi Alba i Claudio Bravo. Per part alemanya, les baixes per lesió són de Jedvaj i Ömer Toprak, mentre que és dubte Hilbert.

El Barça busca la primera victòria i aquest vespre tindrà davant un equip molt fort en l'aspecte físic i que, com ja ha aventurat l'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez, «ens generarà molts problemes», una sentència que ja va subratllar fa uns dies en la prèvia contra el Celta, després de la qual el Barcelona va acabar escaldat en perdre 4-1.

Per a les opcions de l'equip català en aquesta fase de grups, les victòries al Camp Nou són imprescindibles. De fet, va guanyar tots els partits com a local l'any passat, quan es va proclamar campió d'Europa, i està invicte en el seu feu des del 0-3 que va encaixar en les semifinals de fa dues temporades contra el Bayern.

El Barcelona necessita avui tant un partit plàcid a la porteria com una nit golejadora davant, després que aquestes dues facetes segueixin mantenint-se com els principals problemes de l'equip català. Si al final no entra a la llista Bravo i no acaba debutant a Europa, Ter Stegen seguirà a la porteria, on aquesta temporada porta un balanç gens tranquil·litzador, ja que ha encaixat en set partits 16 gols, els mateixos que la temporada anterior, però en 21 partits.

S'espera el retorn d'Iniesta, que va rotar en el partit contra Las Palmas, cosa que tornaria a la línia medul·lar el grup titular (Rakitic, Busquets i Iniesta), i endarreriria a la línia defensiva Mascherano, que en el partit anterior va jugar de migcampista. Darrere, davant els problemes d'Adriano, és més que probable que reaparegui ja Jordi Alba, si finalment rep l'alta, mentre que en absència de Messi el jove Munir té tots els números per tornar a gaudir de la titularitat.

El Bayer Leverkusen arriba al duel contra el Barcelona després d'haver recuperat les sensacions positives amb una golejada a domicili (0-3) al Werder Bremen, que hagués pogut ser encara més àmplia perquè l'entrenador, Roger Schmidt, va reservar jugadors importants de cara a la Lliga de Campions.

A la Bundeslliga, el Leverkusen ha perdut tres partits de set, encara que dues de les tres derrotes van ser contra el Bayern i el Borussia Dörtmund, que de moment semblen un esglaó per damunt dels altres en el torneig alemany.

Les tres derrotes -l'altra va ser amb el Darmstad, que s'ha convertit en el terror dels favorits- van ser en sèrie, després d'haver-se ficat en la fase de grups de la Lliga de Campions golejant el Lazio per 3-0 en un gran partit. Aquesta fase sembla haver quedat enrere amb dues victòries en sèrie i ara una altra vegada l'equip sembla haver-se retrobat.