Els equips de futbol base van iniciant la temporada al ralentí. N’hi ha, que ja han començat i la resta ho faran aquest cap de setmana. El més matiner va ser el juvenil A del Figueres, que el dia 20 es va estrenar a Preferent amb derrota al camp del Mataró B (2-1), però que dissabte ho va arreglar amb un triomf davant el Sant Celoni (7-1). Els nois que dirigeix Chicho confien a recuperar la Lliga Nacional. A una categoria per sota, Primera Divisió, la inclusió d’un altre grup gironí ha permès l’aparició de més equips altempordanesos: Roses, Juncària, Llançà, Base Roses, l’Escala, Figueres B i Peralada s’estrenaran aquest dissabte. Els 14 equips de Segona Divisió també arrencaran aquest cap de setmana després de conèixer el calendari fa uns dies.

Coto, amb el cadet A de la Unió

Després de fregar l’ascens a Divisió d’Honor, el cadet A del Figueres buscarà de nou la zona alta de Preferent de la mà de Marcel·lí Coto. Els unionistes faran la posada en escena aquest dissabte (17.15 h) a Mollet. Aquest cap de setmana també serà el torn pels conjunts locals de Primera Divisió cadet, com el Figueres B, Base Roses, Peralada, Juncària, Roses, Llançà i l’Escala. Tal com passa amb els juvenils, la Segona cadet també ha conegut el calendari fa poc i, igual que infantils i alevins, s’estrenarà el 3 i 4 d’octubre.

Pel que fa als infantils, el Figueres A començarà aquest dissabte (15 h) a Preferent davant el Parets, i per sota, a Primera, cinc equips altempordanesos es calçaran les botes aquest cap de setmana: Base Roses, Figueres B, l’Escala, Peralada i Llançà.

La màxima categoria en alevins, la Preferent, s’inicia aquest dissabte amb tres equips de la demarcació: el Figueres A i B -repartits en grups diferents- i l’Escala. A una lliga més avall s’hi estrenaran aquesta setmana l’Escala B, Base Roses, Roses, Peralada A i B, Figueres C i D, Llançà.

Les juvenils del Cabanes competiran contra les millors

La retirada de l’Estartit ha permès a l’equip juvenil-cadet del Cabanes femení competir, aquesta temporada, a la màxima divisió catalana. A Primera Divisió, el conjunt altempordanès se les veurà amb rivals d’entitat com l’Espanyol, Barça, Sabadell, Sant Gabriel o Damm. La lliga la completen el Pontenc -l’altre representant gironí-, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Atlètic Vilafranca, Europa, Levante las Planas, Penya Blanc-Blava la Roca, Reus Deportiu, Viladecans i Manlleu. L’estrena de les groc-i-negres serà aquest dissabte dia 3 (11.30 h) precisament contra un dels favorits: l’Espanyol i a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. A Segona Divisió juvenil-cadet, el Cabanes B, Pont de Molins i Llers també debutaran aquest cap de setmana. En infantils, entre el 3 i el 4 d’octubre s’estrenaran a Primera el Cabanes A, B i el Llers.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.