La presència a Girona de la selecció nord-americana, guanyadora de la medalla d'or en els cinc últims Jocs Olímpics, i el fet de veure plegades jugadores com Sue Bird, Britney Griner o Candace Parker, és una oportunitat única per a molts aficionats gironins i, per això, l'Uni ha decidit apostar per preus populars de cara al duel d'aquest diumenge a Fontajau entre l'Spar Citylift Girona i els EUA. Entrades a un preu únic de cinc euros, de franc per als socis de l'Uni, i la possibilitat que els clubs gironins i equip federats demanin invitacions a l'entitat de Fontajau són els arguments per intentar que el pavelló tingui una bona entrada aquest diumenge. Ahir, primer dia de la iniciativa, molts clubs ja es van posar en contacte amb l'Uni per portar la seva gent cap a Fontajau.

«El partit de diumenge és una gran oportunitat per als aficionats, una autèntica festa del bàsquet amb jugadores de gran nivell. Al club hem treballat molt per portar aquest partit a Girona i estem segurs que el públic respondrà i es viurà un gran ambient a Fontajau», explicava ahir el president Llorenç Biargé, que veu com el seu club no para de créixer: campió de Lliga la temporada passada, la recent victòria a la Supercopa, ara un partit contra la selecció nord-americana... «Sempre he dit que el club no ha de parar mai de fer passes endavant», diu.

Ahir al matí, els primers treballadors de la federació nord-americana de bàsquet ja van arribar a Platja d'Aro per veure el pavelló i l'hotel; i, per avui, s'espera l'arribada del cos tècnic encapçalat pel seleccionador Geno Auriema. Dijous serà el torn de les jugadores amb la llista de nou que ja està confirmada- Sue Bird, Candace Parker, Britney Griner, Elena delle Donne, Angel McCoughtry, Stefanie Dolson, Danielle Robinson, Breanna Stewart i Courtney Vanderslott -i la possible incorporació d'altres entre la llista de més de vint-i-cinc jugadores que van entrar en una primera preselecció. De les quinze restants, quatre són compa?nyes d'Anna Cruz amb Minnesota Lynx (Maya Moore, Seimone Augustus, Sylvia Fowles i Monica Wright) i no podran ser a Platja d'Aro perquè han de disputar la final de la WNBA.

Les altres integrants de la llista preliminar nord-americana són la veterana Diana Taurasi - que en principi ha pactat amb l'Ekaterinburg no jugar aquest estiu- Jayne Appel, Skylar Diggins, Jennifer Hamson, Nnemkadi Ogwumike, Cappie Pondexter, Odyssey Sims, Tiffany Mitchell, Kaleena Mosqueda-Lewis, Jewell Loyd, Jantel Lavender i Bria Hartley.