El Servei d'Esports de l'Ajuntament ofereix als alumnes de 3r de primària de totes les escoles de la ciutat la possibilitat de fer un curset de natació en horari escolar.

La finalitat d'aquest programa és facilitar l'aprenentatge de la natació a tots els escolars de Figueres, fomentant així la seva pràctica habitual, contribuint al desenvolupament integral del nen a través del medi aquàtic i participant de forma activa en el programa educatiu de l'escola com a part important de l’educació física de l'alumne.

La durada de cada curset serà de quatre setmanes, en horari lectiu, els dilluns, dimecres i divendres, i es desenvoluparan en horari de matí o tarda.

Matí: 1r curset (10.00 a 10.45 h) / 2n curset (10.45 a 11.30 h)

Tarda: Únic curset (15.30 a 16.15 h)

Les escoles participants són: Sant Pau, Salvador Dalí, Joaquim Cusí i Fortunet, Anicet de Pagès i de Puig, Josep Pous i Pagès, Josep Pallach, Maria Àngels Anglada, Amistat, Parc de les Aigües, Carme Guasch i Darné, Col·legi La Salle, Col·legi Paula Montal Escolàpies i Col·legi Cor de Maria.

Més de 500 alumnes d'aquestes escoles es desplaçaran en autobús a la piscina climatitzada de manera gratuïta i gaudiran del curset de natació amb els monitors del Servei d'Esports i del Club Natació Figueres.

A banda d'això, tots els alumnes de la campanya de natació escolar tenen l'oportunitat de participar en una trobada que es realitza el mes de juny amb la col·laboració del Club Natació Figueres, per tal de conèixer la natació en l'àmbit competitiu.