Leo Messi, l'astre argentí del Barça, estarà de baixa els propers dos mesos a causa de la ruptura del lligament col·lateral intern del genoll esquerre, que es va realitzar al partit d'ahir a la tarda al Camp Nou. Va ser el gran contratemps del Barça del partit i de tota la temporada. L'estadi va emmudir quan el davanter blaugrana va caure a terra i no va poder continuar, i va seguir amb l'ai al cor a l'espera del comunicat de la seva lesió.

En un primer instant, podia semblar que només es tractava d'un cop, però les proves que li van realitzar al jugador a la clínica Creu Blanca van confirmar una lesió important, després de realitzar-li una ressonància magnètica. Les vuit setmanes de baixa es complirien amb el partit del 21 de novembre al Santiago Bernabéu entre el Reial Madrid i el Barça, en principi, gran objectiu en la recuperació del jugador argentí. El partit de la jornada 12 del campionat de Lliga hauria de ser el del retorn de Messi, però abans, es perdrà un bon grapat de partits.

El Barça haurà d'estar sense la seva figura almenys vuit partits. Cinc de lliga, els desplaçaments a Sevilla i Getafe, i les visites al Camp Nou del Rayo Vallecano, l'Eibar i el Vila-real. En dos mesos el Barça només jugarà aquests partits de lliga, ja que es faran un parell d'aturades pels compromisos internacionals de seleccions.

A la Lliga de Campions, Messi es perdrà com a mínim tres partits. Lògicament, el d'aquest dimarts al Camp Nou davant el Bayer Leverkusen, i també haurà de veure des de la grada el doble duel contra el Bate Borisov, tant a Bielorrúsia com a Barcelona. En l'últim partit de la fase de grups contra el Roma, Messi ja podria estar disponible per al tècnic Luis Enrique Martínez si compleix els temps de recuperació.

Sense cap mena de dubte, però, des del moment que es va conèixer l'abast de la lesió el partit que es veu a l'horitzó com el retorn de Leo Messi és el del Santiago Bernabéu, el proper 21 de novembre. El davanter estarà ja a la recta final de recuperació i si tot va com ha d'anar, és probable que pugui arribar al partit. De totes maneres, amb aquestes lesions els terminis són molt estrictes i la seva evolució marcarà la seva disponibilitat.

On sí que hauria d'estar llest Leo Messi és per al Mundial de Clubs que es disputarà el proper desembre al Japó. El jugador ja hauria d'estar a disposició de Luis Enrique i tornar a ser l'estrella d'un equip que tot i tenir jugadors molt importants, trobarà a faltar Messi de valent.