El Gran Premi Movistar d'Aragó de MotoGP s'ha disputat aquesta tarda al circuit de MotorLand amb la victòria de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP).

Al pilot mallorquí l'acompanyaven al podi Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) i líder del campionat Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP).

Andrea Iannone (Ducati Team), el seu company d'equip Andrea Dovizioso i Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP) ocupaven les següents posicions, tancant la llista dels deu primers Cal Crutchlow (LCR Honda), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), el company d'equip d'aquest, Pol Espargaró, i Yonny Hernández (Octo Pramac Racing).

En la categoria Open la victòria era per Eugene Laverty (Aspar MotoGP Team), quinzè, seguit del seu company Nicky Hayden i el pilot espanyol Héctor Barberá (Avintia Racing).

A la sortida la primera posició era per a Lorenzo, seguit de Iannone i Marc Márquez (Repsol Honda Team). Pol Espargaró, Pedrosa i Rossi ocupaven les següents posicions. Márquez avançava ràpidament a Iannone, alhora que Lorenzo tenia ja sis dècimes d'avantatge en el primer pas per meta. Rossi era cinquè després de superar a Espargaró.

Sorprenentment, al revolt 12 de la segona volta Márquez era víctima d'una caiguda, sent així l'avantatge de Lorenzo de 1'7 segons sobre Iannone, segon llavors amb Pedrosa tercer. A continuació, el pilot d'Honda superava al de Ducati per fer-se amb la segona plaça.

Rossi era el següent a superar Iannone. El líder del campionat era ja tercer i tenia Pedrosa en el seu punt de mira. Per darrere dels pilots en posició de podi, Iannone era quart en aquell moment amb el seu company Dovizioso a 2'3 segons. Aleix Espargaró seguia a l'italià, mig segon per davant. Més enrere, De Angelis també queia. L'avantatge de Lorenzo era a la volta 7 de les 23 programades de 2'7 segons.

A 15 voltes del final l'avantatge era de 2'5 segons amb Pedrosa contenint Rossi i l'italià estudiant la forma de superar l'espanyol. Més enrere, començava a formar-se un interessant duel entre Smith i Aleix Espargaró, sisè i setè respectivament. Poc abans Petrucci havia quedat fora de carrera per caiguda.

A només onze girs l'avantatge de Lorenzo sobre Pedrosa augmentava a 3'1 segons. Poc després Abraham es retirava pels dolors que persisteixen després de la seva lesió del peu esquerre produïda aquesta mateixa temporada.

A partir de la cinquena plaça es formava un interessant grup entre Dovizioso, Aleix Espargaró i Crutchlow. Entre Pedrosa i Rossi, l'italià pressionava de forma insistent a l'espanyol.

Moments després Rossi avançava a Pedrosa, però aquest li tornava la maniobra. La situació es repetiria en diverses ocasions durant la volta següent, però Pedrosa tornava a recuperar la posició.

A tres voltes del final Lorenzo mantenia el seu avantatge, mentre que l'atenció se centrava en el duel entre Pedrosa i Rossi. Lorenzo relaxava el seu ritme a una volta del final.

En l'última volta Lorenzo s'assegurava còmodament la victòria, mentre Pedrosa i Rossi s'embrancaven en unja lluita sense respir. L'espanyol aconseguia uns mínims metres d'avantatge després que l'italià hauria de sortir de la pista, però recuperava les bones formes per passar-li a la baixada de les corbes 14 i 15. Sortint a la recta del darrere s'aparellaven, però l'avantatge era finalment per a Pedrosa , a qui Lorenzo li ha ara un gran favor.

Entre la resta dels pilots espanyols Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) finalitzava onzè, Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) tretzè i Toni Elías (Forward Racing) vintè primer i últim.

En la classificació del campionat, Rossi continua líder amb 263 punts, seguit de Lorenzo amb 249 i Márquez amb 184.

La propera cursa del Campionat del Món de MotoGP se celebrarà l'11 d'octubre al Gran Premi Motul del Japó, traçat de Motegi.