Hamilton es va treure l'espina del cap de setmana passat a Marina Bay, Singapur, on va haver d'abandonar, amb una victòria incontestable a Suzuka que li permet sumar 41 victòries, les mateixes que l'històric Ayrton Senna, mort el 1994, al qual el cap de setmana passat va superar Vettel, que en suma 42. El britànic va tornar al Japó a l'escenari tradicional del domini Mercedes: lluita a la sortida o en les primeres voltes, escapada i gestió de l'avantatge fins al final. Així de senzill i així de tediós per a l'espectador, en una carrera en què ni tan sols les posicions de podi van presentar batalla, no així els últims llocs de la zona de punts, on hi va haver una dura pugna.

Rosberg es va sumar al segon lloc del calaix. Per darrere, la parella de Ferrari amb Vettel i el finlandès Kimi Raikkonen, van ser tercer i quart; seguits pel Williams del finlandès Valtteri Bottas, que va perdre la plaça de podi malgrat haver avançat de sortida a Rosberg. L'alemany Nico Hülkenberg (Force India), va fer una gran carrera per passar del tretzè lloc a la graella al sisè final. Amb els Lotus del francès Romain Grosjean i el veneçolà Pastor Maldonado setè i vuitè i els Toro Rosso de l'holandès Max Verstappen i Carlos Sainz tancant la zona de punts, a la vora de la qual va quedar un indignat Fernando Alonso.

Hamilton va fonamentar la seva victòria en una fabulosa sortida, horrible per a Rosberg, que va veure com el britànic buscava l'esquerra i prenia l'interior amb relativa facilitat, mentre que l'alemany es desinflava i es quedava quart després dels primers revolts, per darrere de Vettel i Bottas. Per darrere, el mexicà Sergio Pérez (Force India), l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) i el brasiler Felipe Massa (Williams) tenien punxades al tocar-se -primer el brasiler i l'australià, i després aquest amb el mexicà- el que engegava amb les seves carreres en orris, ja que s'incorporaven amb una volta perduda respecte a la resta. Alonso, amb una gran sortida, passava del dotzè al novè lloc, encara que ja en la segona volta la poca velocitat punta de McLaren-Honda provocava que tant Alonso com el seu company britànic Jenson Button fossin simultàniament superats. L'espanyol pel seu compatriota Carlos Sainz, i el britànic per Felipe Nasr (Sauber) i Max Verstappen, cadascú per una banda al mateix temps en una recta.

El bicampió del món canviava pneumàtics a la desena volta. Per davant, Hamilton iniciava l'escapada, traient-li 5 segons a Vettel i gairebé 10 a Bottas quan es complien les primeres deu voltes. El britànic, amb una estratègia a dues parades, canviava rodes a la 17 i incrementava la seva diferència. Per darrere d'ell, Rosberg aconseguia passar a Bottas i es pujava al podi. A falta de les últimes 13 voltes, Alonso ja havia hagut de lliurar el desè lloc i el punt corresponent a un Verstappen que venia rodant molt ràpid. Cinc voltes després d'iniciar la batalla amb el seu company d'equip, que venia com un avió, Sainz es passava de frenada i Verstappen el superava sense problemes, gràcies als seus pneumàtics tous, que li permetien ser més ràpid i guanyar el novè lloc. Amb gairebé 20 segons de diferència amb el seu company i rival, Lewis Hamilton veia la bandera a quadres de la victòria al circuit de Suzuka.

De la seva banda, un Fernando Alonso molt crític amb les prestacions del seu monoplaça acabava la cursa en onzena posició i, en plena cursa, va arribar a dir, per ràdio, al seu equip que conduir el seu cotxe "és com pilotar sobre gel".