Joan Jorquera Cala ha aconseguiy una gran gesta en alçar-se campió d'Espanya Júnior de taekwondo, aquest dissabte, a Alacant. El lluitador del TKD Joan, s de Roses, que va lluir en la seva quimono l'emblema com a ambaixador del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, aconseguia d'aquesta manera arrodonir una primera temporada a la categoria superior de rècord classificant-se per participar amb la Selecció Espanyola al Campionat d'Europa que se celebrarà a Riga (Letònia) els propers 23, 24 i 25 d'octubre.

El rosinc va deixar enrere, en el primer combat, al valencià campió d'Espanya 2014 (41kg) Javier Pastor, amb un resultat de 15-8 impulsant cap a unes semifinals on l'esperava el campió de la selecció de Galícia, Alberto Baptista Déu. Joan Jorquera va tornar a sorprendre sobre el tatami deixant fora de combat al gallec amb una fulminant acció quan el marcador reflectia ja un contundent 15-2.

La gran final estava servida, i en pista l'esperava Jason Clark (Selecció Car), que arribava amb tot havent derrotat amb autoritat als seus rivals (Andalusia i Madrid) i disposat a plantar cara al competidor de Roses.

El combat final entre els dos nous talents del taekwondo estatal va aixecar moltes expectatives, però Joan Jorquera venia de completar una dura preparació que li donava una tremenda confiança sobre el tapís. "Hem dut a terme un dur programa durant tot el estiu pensant només en aquest campionat, somiava amb classificar per al Campionat d'Europa i no podia deixar escapar l'oportunitat", ens explicava el rosinc quan després d'un terrible combat aconseguia proclamar-se Campió d'Espanya Júnior amb un increïble marcador de 16-7.