Per fregar-se els ulls. El patinatge gironí va viure ahir una matinada històrica amb un doble podi (or i bronze) firmat pel CPA Olot i el CPA Girona al Mundial de Colòmbia (Cali). Que el CPA Olot tenia molts números per ampliar encara més la seva llegenda i adjudicar-se el seu novè títol mundial, era una opció molt probable. I més tenint en compte el palmarès que acumula des de fa anys l'equip garrotxí que ja fa temps que va amb una marxa més que la resta d'equips. El seu novè títol mundial entrava a totes les travesses. La gran sorpresa va veure també dalt del podi, en tercer lloc, el CPA Girona, en la seva estrena a la màxima cita mundial. L'equip de Nuri Soler ja ha demostrat que aquesta ha estat una temporada per emmarcar, difícil d'igualar, amb els seus grans papers als campionats d'Espanya i d'Europa. Les gironines estan creixent dia a dia demostrant el gran planter que hi ha a la demarcació en l'especialitat de grups de xou de patinatge.

Com era d'esperar, les patinadores de Ricard Planiol no van tenir rival. Amb la coreografia "Sobreviure", les garrotxines van obtenir una mitjana de 9,5 en la puntuació tècnica, i de 9,8 en l'artística. D'aquesta manera, l'Olot revalidava el títol aconseguit l'any passat a Reus amb "Respira". Per la seva part, el CPA Girona va començar a escriure la seva història, aconseguint un brillant i a la vegada sorprenent tercer lloc amb el ball "Fent i desfent". El segon calaix del podi va ser per a l'equip italià Royal Eagle.

Les gironines que van ser les primeres a saltar a la pista, van haver d'esperar fins a l'últim moment per assegurar-se el tercer lloc quan el Diamante italià, un dels grans favorits, només va poder acabar quart. D'aquesta manera, les de Nuri Soler que s'estrenaven per primera vegada en un Mundial, igual que ho van fer a l'abril en el Campionat Europeu de Patinatge artístic que es va celebrar a la ciutat alemanya de Bremerhaven, van poder embogir amb l'èxit. El CPA Girona acabava de fer història. El somni passava, ara sí, a ser una realitat. Per fi, el somni deixava de ser somni.

Sense massa temps per festejar-ho a Colòmbia, més enllà de les típiques celebracions, les expedicions del CPA Olot i CPA Girona van agafar els seus respectius vols de tornada. El Girona va ser el primer en fer les maletes. De fet, estava previst que les de Nuri Soler arribessin a les cinc d'aquesta passada matinada a Girona. En canvi, el CPA Olot ho farà una mica més tard. No serà fins aquest migdia (14.50 h) quan les de Ricard Planiol arribaran a Barcelona. Posteriorment, està prevista la tradicional recepció institucional a l'Ajuntament. Serà aquesta mateixa tarda (19.00 hores) a la Casa de la Vila de la ciutat de la capital de la Garrotxa.

A causa de la distància entre Catalunya i Colòmbia, l'afició va haver de seguir la competició des de la Garrotxa i el Gironès. L'afició de l'Olot es va aplegar a l'Espai Ideal, mentre els aficionats del CPA Girona van seguir el Mundial des de Vilablareix. En tot dos casos, es van instal·lar una pantalla gegant per seguir amb atenció les respectives actuacions.

Novè Mundial

Molt pocs equips de qualsevol disciplina esportiva poden presumir de tenir nou mundials en el seu palmarès. Pocs, necessiten una vitrina tan grossa com la del club que presideix Joan Fàbrega. Ja fa temps que l'Olot va començar a treure el cap en el món del xou. La primera vegada en tocar el cel va ser el 2004, ara fa onze anys, quan les de Ricard Planiol van obtenir el seu primer títol intercontinental amb la coreografia "Llibertat".

A partir d'allà, i sense aturador, el CPA Olot ha anat sumant èxits. El projecte es va anar consolidant amb l'or aconseguir un any més tard (2005) a Roma amb "Instint animal". A partir d'aquell moment, la ciutat es va anar volcant cada vegada més amb el seu club de patinatge. El següent or arribaria el 2006 a Múrcia amb "Diferent". La quarta medalla d'or va ser el 2007, la quarta consecutiva, a Austràlia amb "Molt fràgil". L'única ensopegada de les garrotxines va ser el 2008, quan "Món interior" va fallar al Campionat d'Europa. Aquest entrebanc no va fer defallir a l'equip de Ricarc Planiol. Tot el contrari.

Les olotines van agafar forces, per tornar només un any més tard a l'Olímp. El 2009, l'Olot tornava a fer història amb el seu cinquè Mundial. Aquest cop va ser a Alemanya amb "Seducció", i l'any següent, 2010 a Portugal amb "Pas obert". El 2011 i 2012 es va haver de conformar amb la plata a Brasil i Nova Zelanda. I a partir d'aquí, un nou passeig triomfal de les de Planiol. El 2013 a Taipei amb "No hi ha res impossible", el 2014 a Reus, amb "Respira". I aquest cap de setmana, el novè a Cali (Colòmbia) amb "Sobreviure", que les garrotxines celebraran avui a les 19.00 a l'Ajuntament.