El Ministeri Públic de Suïssa ha obert un procés penal contra el president de la FIFA, Joseph Blatter, per sospites de gestió deslleial i abús de confiança, segons va anunciar ahir la Fiscalia. El Ministeri recrimina a Blatter haver signat un contracte contrari als interessos de l'entitat amb la Unió Carib de Futbol, ??presidida per Jack Warner, antic vicepresident de la FIFA i estret col·laborador del president. L'òrgan considera que en signar el contracte, Blatter va perjudicar l'entitat, especialment FIFA Màrqueting & TV SA, cosa que segons la Fiscalia representaria «una violació dels seus deures de gestió». Trinitat i Tobago va autoritzar aquesta setmana l'extradició als Estats Units de Warner, on està acusat de suposats delictes de corrupció, crim organitzat i rentat de diners.

D'altra banda, la Fiscalia retreu a Blatter «un pagament deslleial» de dos milions de francs (uns dos milions d'euros) al president de la UEFA, Michel Platini «en perjudici de la FIFA». Els diners estavendestinats «suposadament» a obres efectuades entre 1999 i 2002, però, el pagament va ser realitzat el 2011, especifica la Fiscalia.

El procés contra Blatter es va ?obrir ahir, 24 de setembre, i ahir membres del Ministeri Públic el van interrogar en qualitat d'acusat.

Així mateix, els fiscals van interrogar Platini en qualitat de testimoni. Paral·lelament, el Ministeri, amb suport de la Policia, va registrar ahir també la seu de la FIFA. El despatx de Blatter va ser registrat profundament i els agents es van endur «informació», tot i que el comunicat de la Fiscalia no especifica de quin tipus. «Com tot acusat, Blatter és innocent fins que es demostri el contrari», concloïa el Ministeri.