El FC Barcelona vol recuperar l'orgull perdut dimecres a Vigo, on va perdre per 4-1, i pretén treure el millor de si avui al Camp Nou contra un Las Palmas que va signar per fi el seu primer triomf a la Lliga davant un irreconeixible Sevilla (2-0). Fa tretze anys que els canaris no trepitgen el Camp Nou, on durant molt anys va arribar a ser un clàssic en les seves visites, i hi va arribar a donar algun disgust. L'última vegada que el Las Palmas va visitar Barcelona va ser el 30 de març del 2002, en un empat a un (1-1) amb Luis Enrique de golejador, en una època en què l'equip català havia perdut les seves essències futbolístiques i s'acostava a la greu crisi de l'any 2003. Ara, les coses han canviat molt a Can Barça, encara que el matx arriba en hores baixes per als de Luis Enrique, que van ser repassats a Vigo, on el Celta va frenar en sec el resultadisme blaugrana que l'havia catapultat al lideratge sense perdre ni un partit, encara que amb uns marcadors eixuts.

A partir d'aquell 4-1, Luis Enrique no pot emprendre una gran revolució, ja que compta amb el que compta, si bé en defensa és molt probable que torni Jordi Alba, que va caure de la llista de Vigo el mateix dia de partit per uns dolors cervicals. A l'eix també s'espera algun canvi, i molt probablement Mascherano anirà a la banqueta, per donar pas a Bartra o a Mathieu. Més difícil és que es mogui el centre del camp, després de la rotació a Vigo de Rakitic, encara que amb vista a la visita del Bayer Leverkusen la setmana que ve, potser Iniesta sigui l'escollit per descansar. Al davant, després dels canvis contra el Llevant, en què Suárez no va jugar, i el trident va reaparèixer a Vigo, possiblement Neymar serà ara l'escollit per descansar.

Després de perdre el lideratge, al Barcelona li interessa un partit en el qual torni a oferir una imatge de consistència acompanyada d'una victòria, per encaixar la derrota de Vigo com un accident, més que una tendència. «La derrota a Vigo serveix com a estímul per reprendre els bons resultats i el futbol. En atac vam fer un bon partit, vam crear disset ocasions de gol, el problema és que el rival ens en va generar moltes», deia ahir Luis Enrique. El tècnic asturià treia ferro a la desfeta de dimecres. «Cap soci m'ha dit que estigui preocupat; però que l'equip ha de millorar a nivell defensiu, ho sé jo i ho saben els meus jugadors», recordava.

De la seva banda, els canaris arriben sense el lesionat Vicente Gómez, Tana, Ángel López i Javi Castellano mentre que Asdrúbal i Momo no han viatjat per decisió tècnica.