Chelsea Gray no té el típic físic de jugadora professional. Més aviat grassoneta, poc atlètica i amb la sensació, a primer cop d'ull, de ser poc ben ràpida, la nova nord-americana de l'Uni va deixar clar ahir, només tres dies més tard d'haver aterrat a Girona, que és una de les millors jugadores que han passat per Fontajau en aquests últims anys. Un parell de triples de Gray en els moments més calents del partit, junt amb un tap de la lituana Pikciute a Ndour a cinc segons del final, van ser decisius perquè el notable pas endavant de l'Spar Citylift Girona respecte al nivell ofert a la Lliga Catalana acabés amb un inesperat títol de la Supercopa derrotant el Perfumerías Avenida a Fontajau (61-59). «Jo sí que m'esperava guanyar avui... De fet he guanyat uns quants sopars perquè havia apostat molt per nosaltres», deia al final del partit un Miguel Ángel Ortega exultant després de veure com el seu equip havia estat capaç de derrotar el Perfumerías Avenida, l'indiscutible candidat a guanyar-ho tot en el bàsquet femení estatal, tot i anar sempre per darrera en el marcador i patir molt, massa, en el joc interior per aturar Vanessa Gidden i Astou Ndour.

Al descans, Perfumerías Avenida anava set punts per davant en el marcador amb un 25-32 que s'explicava, sobretot, per l'activitat de les les dues pivots del Salamanca (22 punts i 9 rebots entre les dues) tot i que, a diferència del que havia passat contra el Cadí, l'equip d´Ortega havia fet una clara evolució. Sobretot en defensa on, tot i la superioritat de Ndour i Gidden respecte la cinc local (fos Pikciute o Paris), l'Uni arribava amb més facilitat a a l'ajuda que la Lliga Catalana. A mitjan tercer quart, després d'un parell d'errades gironines, Perfumerías començava a trencar la barrera psicològica dels deu punts tot i que, encara que estava mirant relativament poc a cistella, Chelsea Gray ja havia aixecat del seus seients el poc públic que hi havia a Fontajau amb un parell d'assistències de fantasia. Gray és una estrella amb un paper no marginal a la WNBA, però, a diferència del que va passar fa dos anys amb una innegable brillant jugadora com era Chardé Houston, la nova aler de l'Uni és la primera a esforçar-se en defensa i agafa la responsabilitat quan fa més falta. En els moment calents de veritat.

I, la veritat, és que ahir l'Uni va necessitar un cop d'efecte per guanyar. El tècnic visitant, Alberto Miranda, també hi va posar de la seva part amb la seva particular rotació en el joc interior. Tot i tenir dues pivots més de nivell, la letona Kristine Vitola (dos minuts) i Vanessa Ble (no es va moure de la banqueta), Miranda va exprèmer fins al final Gidden i Ndour que, poc fresques, van ser cada cop menys decisives a mesura que avançaven els minuts. Amb tot, l´Avenida semblava que tenia el partit més que encarrilat quan un triple de la romanesa Marginean tallava un intent de reaccionar gironí allargant la diferència fins als nou punts (45-54).

Fos la tàctica del conill que va popularitzar el desaparegut Manel Comas, o la poca claredat mental d'un Perfumerías on Sílvia Domínguez era ja gairebé l'únic element fiable, la realitat és que l'Uni va impedir que les visitant sentenciessin el partit. Un triple d'Artemis Spanou posava l'Spar Citylift Girona a només un punt (54-55), però entre Domínguez i una evitable pilota perduda per l'Uni en un contracop Perfumerías Avenida es va posar cinc punt a dalt a manca de dos minuts. Aquí va arribar el moment. Chelsea Gray, que tot i no haver fet cap tir de més de cinc metres en tot el que es portava de partit, va anotar dos triples consecutius que capgiraven el resultat (60-59). La reacció del Perfumería Avenida, amb pocs segons de marge, només podia intentar arribar d´una altra jugadora amb més intel·ligència que físic: Sílvia Domínguez. La base va va saber treure una falta per anar a la línia de tirs lliures. Però els va fallar tots dos i, a cinc segons del final, tot i deixar primer que Astou Ndour li prengués el rebot, Pikciute va posar un tap que valia una Supercopa.