El Celta de Vigo desbanca el Barcelona del liderat després de superar-lo per un contundent 4-1, en una nova exhibició ofensiva de l'equip gallec, liderada per Nolito i Iago Aspas, autor de dos gols.

El Celta és ara mateix un equip temible per als seus rivals. Ho va demostrar contra el Sevilla i aquesta nit davant el líder de la Lliga. Juga amb una confiança insultant.

El seu entrenador, l'argentí Eduardo "Toto" Berizzo, únicament ha mogut una fitxa de l'onze que es va exhibir al Sánchez Pizjuán. Ha ficat al serbi paradoxa per reforçar el centre del camp i ha avançat al danès Wass a la posició del Tucu Hernández. Ha estat un encert.

S'ha avançat el Celta amb un superb gol de Nolito a l'equador del primer temps. L'internacional espanyol no ha tingut pietat del que ha pogut ser el seu equip aquest estiu. Amb un subtil toc ha col·locat la pilota a l'escaire de Ter Stegen, que ha arribat a tocar la pilota però no prou.

Aquest gol ha deixat anar als celestes, que en quatre minuts de bogeria han augmentat el seu avantatge amb una definició brillant de Iago Aspas en el mà a mà davant el porter alemany, després que Nolito s'ofegués en la pressió Piqué.

El Barcelona estava desbordat, no trobava la fórmula de frenar un Celta que abans del descans ha pogut aconseguir el tercer, amb un tret del seu capità Augusto Fernández, però també ha vist perillar la seva renda amb una rematada de Neymar que ha desviat amb el cos una defensor.

L'inici del segon temps ha estat un continu intercanvi de cops entre els dos equips. El Barça ha tingut més la pilota però el Celta, a qui un superb Sergio ha sostingut en cada atac blaugrana, l'ha matat al contraatac.

Iago Aspas ha perdonat als cinc minuts de la represa; dos minuts després ha estat Messi qui ha avisat amb una rematada que s'ha estavellat al pal. Encara ha tingut dues ocasions més l'equip de Luis Enrique abans que Aspas esmenés el seu error anterior, però el cop de cap de Piqué ha marxat alt i el xut de Messi l'ha desviat el porter gallec.

I tot seguit, després d'un ràpid contraatac, el davanter gallec ha arrodonit la seva gran actuació amb el seu segon gol. No s'ha rendit el Barça tot i el 3-0 i Munir, que acabava d'entrar en el terreny de joc per Sergi Roberto, i Neymar ha tornat a fregar el gol. Tots dos s'han trobat amb la resposta de Sergio Álvarez.

El Barça ha arribat a creure en la remuntada amb el gol de Neymar a falta de poc més de deu minuts per al final, però el suec John Guidetti, que portava cinc minuts en el terreny de joc, ho ha evitat amb el quart de l'equip celeste.

Fitxa tècnica:

4-Celta de Vigo: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gómez, Jonny; Augusto Fernández, Radoja (Tucu Hernández, min.75); Orellana, Wass (Planas, min, 84), Nolito; Iago Aspas (Guidetti, min.77).

1-Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Piqué, Mathieu; Sergi Roberto (Munir, min.56), Busquets (Rakitic, min.65), Iniesta; Messi, Neymar i Luis Suárez.

Gols: 1-0 Nolito, min.25; 2-0 Iago Aspas, min.29; 3-0 Iago Aspas, min.55; 3-1 Neymar, min.79; 4-1 Guidetti, min.81 Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Ha mostrat targeta groga a Hugo Mallo per part del Celta de Vigo, i a Busquets per part del Barcelona.

Incidències: Partit corresponent a la cinquena jornada de la lliga BBVA disputat a l'estadi municipal de Balaídos davant 23.311 espectadors, segons ha anunciat el club de Vigo.