Xicu Reixach, Oriol Márquez, Marc Prat, David Masó, Jordi Masó, Joan Vilanova, David Masmiquel, Marc Canyigueral, Àlex Marco, Ignasi Moreno, Martí Vila, Joan Comas, Jordi González i un jove Gerard Farrarons -que llavors encara tenia fitxa del segon equip- són els catorze jugadors del Bordils que van jugar, i perdre, el primer partit del Bordils a Divisió d'Honor Plata ara fa una mica més de dos anys. Era el 14 de setembre del 2013 en un dels pavellons històrics de l'handbol estatal, As Traviesas de Vigo, on l'Academia Octavio va deixar escàs marge per a la sorpresa a un Bordils que, com a bon equip no professional, va debutar a la categoria amb tres baixes (Nonó, Ferrer i Combis) entre incompatibilitats laborals i un viatge de noces. Acabarien perdent 32-24 després d'haver marxat cap a Galícia a les quatre de la matinada del mateix dia del partit. Esteve Ferrer i Marc Combis debutarien la setmana següent en la primera victòria a Plata, contra el Chapela al Blanc-i-verd, Nonó ho faria uns dies més tard i la llista de jugadors que Pau Campos ha fet debutar a la segona màxima categoria de l'handbol espanyol s'ha anat allargant fins als 27 noms amb l'estrena de Temi Figueras i Enric Pedraza dissabte a Gijón.

«27... Són molts. Això és la prova que demostra a tothom que els esforços que comporten tenir el primer equip a Plata no és només per a dotze escollits sinó per a molta més gent i deixen clar que la porta del primer equip està ben oberta per a la base», explica Pau Campos que, amb setze jugadors amb fitxa del sènior de Plata, ha comptat amb més joves que mai aquesta pretemporada. Una política, la d'aportar sempre aire fresc en els entrenaments, que sol donar bons resultats al Bordils - «els veterans agraeixen veure cares noves i així també saben que han d'esforçar-se sempre perquè si no els hi passaran per sobre» - i que s'ha mantingut des que el tècnic de La Bisbal dirigeix el primer equip. En la temporada 2013/14, Campos no es va quedar només amb el debut de Gerard Farrarons a Vigo sinó que, al llarg del curs, es van estrenar més gent del filial com Albert Masó, Marc Palol, Robert Hospital i un Dalmau Huix que, com Gerard Farrarons, ja té fitxa del sènior de Plata i «després de debutar molt jove ara ningú pensa en una convocatòria del primer equip sense en Dalmau».

El mateix Huix i Hospital i?Masó, aquest al principi de temporada, van ser els joves del segon equip amb minuts la temporada passada en què Campos també va fer debutar Julià Castelló en una fase de la temporada amb problemes de lesions a la posició de pivot. I aquest curs, amb només dues jornades disputades contra La Roca i el Gijón, el tècnic del Bordils ja ha fet debutar quatre jugadors més a Plata. Arnau Palahí i Sergi Mach fa quinze dies al «blanc-i-verd» i Temi Pedraza i Enric Pedraza el passat cap de setmana a Astúries. El cas de Pedraza és potser el més atípic de tots. Ja no és jove, però, el curs passat va incorporar-se al segon equip del Bordils perquè el Llagostera s'havia desfet. Una bona temporada al filial i la seva condició d'esquerra, que li permet tapar els buits de Canyigueral i Plata, li han obert la porta de Divisió d'Honor Plata.