Després de rebre un sever correctiu ara fa poc més d'una setmana a casa contra el Reial Madrid (0-6), l'Espanyol s'ha posat les piles i ha fet el ple en els dos últims partits. Va guanyar a Anoeta un duel agònic que es va decidir als últims minuts i ahir en va fer prou amb un solitari gol de Víctor Álvarez, juntament amb les intervencions de mèrit del gironí Pau López, per derrotar per la mínima al València a Cornellà (1-0).

Passats uns primers instants de tempteig i amb tots dos equips mesurant les seves forces, el primer en avisar va ser Caicedo. La resposta, a càrrec de Bakkali i més tard de Rodrigo, les va refusar un Pau López molt atent. El gironí va signar una de les seves millors actuacions amb la samarreta blanc-i-blava. L'equilibri, però, va durar només 18 minuts. Marco Asensio va treure's del barret una centrada potent i mesurada que la va rematar Víctor Álvarez. Santi Mina va tocar la pilota abans, però no va ser suficient per treure verí a l'acció.

Els de Nuno no tenien marge per especular i van intentar sorprendre a Pau López, un dels protagonistes. El porter va exhibir solidesa, reflexos i col·locació. Quant l'accelerada del València va acabar, va ser el torn de l'Espanyol. Ara era el porter Jaume, clau, el que estava sota els focus.

Als cinc minuts de la represa, Rodrigo va rematar una passada de Gayá. De nou, va aparèixer Pau López. De mica en mica, es va anar diluint el València per donar pas a un Espanyol que, liderat per Marco Asensio, va gaudir d'ocasions per ampliar l'avantatge. El balear va estar a punt de marcar però Santos va refusar la pilota en última instància;?després era Víctor Sánchez amb un xut elevat i més tard, Caicedo i Duarte. Nuno esgotava els canvis però no trobava la fórmula i el partit anava avançant sense que el marcador no es mogués. Burgui i Gerard Moreno van entrar al tram final i el gol, que no va arribar, va estar més a prop del bàndol local que no pas del visitant.