El Barça, que vol seguir líder en solitari de la Lliga, afronta aquest vespre la quarta jornada al Camp Nou afectat per les baixes per lesió, contra un Llevant que encara no ha guanyat ni un partit en el campionat i que tampoc sap el que és arrencar un triomf a l'estadi. El triomf sense pal·liatius del Barcelona la setmana passada al Calderón (1-2), va projectar els blaugrana cap a un lideratge en solitari que posaran en joc després d'haver patit una nova baixa: la de Rafinha Alcántara, que se suma a la llarga llista d'absents (Vermaelen, Bravo i Douglas), a l'espera que avui es confirmi que Dani Alves té l'alta i està a disposició del seu entrenador. Tampoc podrà jugar Gerard Piqué, que avui complirà l'últim partit de sanció.

L'arrencada barcelonista aquest curs és estranya, ja que és una de les menys golejadores dels últims anys: ha guanyat els seus tres anteriors partits amb només quatre gols, i a això s'hi suma un degoteig constant de baixes. Per això, davant un calendari ajustadíssim i ?exigent per als blaugrana, Luis Enrique Martínez haurà de començar a rotar jugadors i a recórrer als futbolistes del filial, especialment per cobrir les divuit fitxes de cada partit. De fet, en aquesta convocatòria entrarà el jove de Campllong Gerard Gumbau, que s'està convertint en habitual en les citacions de Luis Enrique (ja va anar a Roma dimecres passat en l'estrena dels blaugrana a la Champions. Per a aquest partit contra el Llevant, la recuperació de Dani Alves és vital, ja que el comodí en què s'havia convertit Sergi Roberto per ocupar el lateral dret, podria ser utilitzat per Luis Enrique per comptar amb més opcions de moure el mig del camp. Alves està de baixa des del primer partit de Lliga contra l'Athletic, en què va patir una lesió a l'adductor, i tot apunta que avui podrà reaparèixer.

"Els objectius són els mateixos i la confiança és cega. A partir de gener, malgrat que pugui ser una eternitat, podrem incorporar jugadors. La plantilla que tenim és interessant per afrontar-ho tot amb garanties", va assegurar el preparador, que no vol posar excuses a les baixes ni a la impossibilitat de fitxar fins al gener per la sanció de la FIFA. "A partir d'aquí, hem resoldre-ho amb la plantilla que tenim i amb jugadors del filial. No canvia el nostre registre en la temporada", va insistir Luis Enrique, que no va veure mala intenció en l'acció de Nainggolan a Roma que va lesionar Rafinha.