Un any més, Banyoles va acollir la tradicional Travessia a l'Estany de Banyoles, que enguany celebrava la seva 72a edició amb un gran nombre de nedadors inscrits (fins a 2.260). Pel que fa a la competició, Pol Gil va ser el guanyador a la categoria masculina. La victòria, però, la va haver de suar, ja que fins als últims 500 metres de la competició el de Vallirana nedava acompanyat per tres nedadors més, Antonio Arroyo, Roger Rabassa i el figuerenc Héctor Ruiz.

Gil va aconseguir distanciar-se als últims metres i va guanyar la seva primera travessia absoluta amb un temps de 23 minuts i 44 segons, que es queda a 39 segons del rècord històric de la prova, que el va aconseguir l'any 2005 Kiko Hervás. El segon a creuar la línia de meta va ser Ruiz, amb un temps de 23 minuts i 49 segons mentre que Antonio Arroyo va quedar tercer amb un temps de 23 minuts i 51 segons. Aquest últim, va ser el guanyador de la Travessia la temporada passada.

En la categoria femenina, la guanyadora de la prova va ser la francesa Lara Grangeon. Era la principal favorita per emportar-se la prova i així va ser. Tot i tenir rivals expertes en aigües obertes, com María Vilas o Jimena Pérez, Grangeon va guanyar la prova amb molta autoritat, amb un temps de 25 minuts i 35 segons, que va suposar la quarta millor prova de la Travessia. Els millors registres són de, ni més ni menys, nedadores com Mireia Belmonte, absent aquest any i Èrika Villaécija. Les altres dues candidates a emportar-se la prova han acabat segona i tercera respectivament. María Vilas va fer un temps de 26 minuts i 11 segons i Jimena Pérez, 26 minuts i 30 segons.

Tant en la categoria femenina com en la masculina, els primers esportistes locals van ser, en noies, Idoia Martí amb un temps de 30 minuts i 17 segons, per davant de Judit Vergés, que va fer una marca de 30 minuts i 22 segons. En nois, el banyolí que va arribar abans a la meta va ser Roger Carreró, amb 27 minuts i 30 segons, arribant el número 51 de la classificació general. Els següents a arribar van ser Xavi Feliu i Pau Castellvell.

Les dues categories importants han portat molta expectació per part de tots els aficionats i participants a la prova, però abans que Gil i Grangeon guanyessin la Travessia, es van disputar les proves en les categories inferiors. La primera a creuar la línia en la travessia dels menors va ser la lleidatana Paula Juste, que va fer un temps de 15 minuts i 31 segons. Ella va ser la guanyadora en la classificació absoluta, mentre que el primer noi va ser Joel Álvaro, (15 minuts i 50 segons). Els primers locals van ser Nick Hoogsteder i Marina Torrent. També es va celebrar el Trofeu Dolors Feixas, en un recorregut de 400 metres on participaven uns 150 nedadors aproximadament de l'any 2005. Joan Vallmayor, de l'Unió Esportiva Horta, va ser el més ràpid amb 7 minuts i 35 segons