El Barça va resoldre a temps un partit en què s'estava ennuegant contra un Llevant ben ordenat que només va abaixar els braços al segon acte, quan els blaugrana van prémer l'accelerador per sumar la quarta victòria en quatre partits del que portem de Lliga.

Lucas Alcaraz, el tècnic del conjunt valencià, va muntar una línia de cinc defenses i la va tirar com més va poder cap endavant, mentre que la resta dels seus homes intentaven anul·lar qualsevol triangulació dels blaugrana i evitar deixar espais. Davant aquesta muralla, el Barcelona va tenir un primer quart d'hora amb la pilota als peus sense discussió, ja que Llevant gairebé ni va creuar el centre del camp. Però l'embús era monumental i, sense espais, els de Luis Enrique van patir tant que al porter Rubén Martínez li va costar temps inquietar-se per alguna acció, fins que Messi al 15 va tenir una doble oportunitat sense èxit.

La localització de la pilota no sortia del camp del Llevant, fins que Ter Stegen va tocar la seva primerr pilota en una acció del joc en el minut 21, moment en què va atrapar una centrada de Toño García. La resposta immediata va arribar en un contracop que va conduir Messi, qui va servir a Neymar, però aquest amb l'esquerra i una mica escorat va creuar massa la pilota. Quan faltava poc d'arribar-se a la mitja hora, el Llevant es va destapar amb una acció ràpida que va agafar desprevinguda la defensa barcelonista. Roger va encarar la porteria local, però la va enviar a Feddal, a qui després de retallar Mascherano, li va sortir un xut defectuós davant Ter Stegen.

El porter alemany va iniciar un contraatac amb un servei ràpid que va collir Munir. El davanter, ahir titular, va engegar una cursa cap al camp contrari i després de deixar enrere a una defensor, va acabar xutant al pit de Rubén. Messi va tornar a tenir una altra clara acció de marcar, però ni el seu xut, ni el posterior de Sandro, després del rebuig del porter, van acabar per desfer la igualtat.

Bartra obre la llauna

El Barça havia perdut 45 minuts i se li presentava una segona part ?enigmàtica, a causa de l'escàs poder ofensiu de l'equip català aquesta temporada, però qualsevol indici de dubte va quedar resolt en una centrada de Messi en el 50 que va recollir Bartra amb el pit, i va col·locar la pilota en el pal curt per inaugurar el marcador (1-0).

El treball més difícil semblava que estava fet per als culers, que cinc minuts després van tornar a marcar gràcies a una doble rematada de Neymar en la qual, abans d'entrar, la pilota va tocar el peu d'un rival (2-0).

Els deu minuts de submissió del Barcelona van concloure amb una internada de Neymar, que va acabar en penal, en una jugada en què va intervenir Trujillo. Messi va marcar el primer gol de pena màxima del Barcelona aquesta temporada (3-0).

Luis Enrique, que havia revolucionat l'equip amb nombrosos canvis, fins i tot amb l'entrada de Munir i Sandro, va canviar a Busquets pel gironí Gerard Gumbau, que debutava així a Primera amb la samarreta blaugrana.

Veient el panorama que presentava al mig del camp conjunt blaugrana, sense l'omnipresent Busquets i sense ja res més a perdre, el Llevant es va llançar a l'atac i va començar a tenir presència durant uns minuts. En una d'aquestes jugades ofensives, una centrada va acabar amb el gol de Casadesús (3-1), que va aprofitar una mala sortida del porter Ter Stegen.

El 4-1 va trucar a la porta del Llevant, en un penal de Feddal a Messi, però l'argentí aquesta vegada va enviar la pilota per damunt del travesser amb un xut fort.

El tercer penal de la nit també va poder haver-se assenyalat en un error de Juanfran, que no va fer un bon control, Rakitic li va robar el porter, i en un mà a mà amb el porter Rubén Martínez, el croat va caure a terra, però l'àrbitre no va assenyalar res davant la incredulitat del jugador.

Messi va refer-se de la seva errada des dels onze metres i en un tall de Bartra, el català li va enviar en llarg una pilota perquè l'argentí signés un gol marca de la casa, després d'anar recorrent el perímetre de l'àrea gran, traient a tots els defensors i buscant el buit, que va arribar al 90 per marcar el segon gol i el quart del seu equip (4-1).