Un gol del paraguaià Hernán Pérez al temps de descompte, va tirar per terra l'esforç dels bascos, que un minut abans i amb un jugador menys, havien equilibrat el desavantatge en un partit marcat per l'expulsió del porter Gero Rulli al final del primer temps. Els tres punts donen oxígen i calma a un Espanyol molt critica després de l'estrepitosa derrota contra el Madrid de fa una setmana.

L'equip que entrena Sergio González, molt caniviatt després del 0-6 davant el Reial Madrid amb sis cares noves, va encaixar aviat un gol d'Aguirretxe i no va reaccionar i va seguir en mans dels bascos durant tot el primer temps. En el tram final d'aquesta primera meitat es va animar el conjunt català i va tenir dues opcions de gol de Víctor Álvarez i de Diop. Aquests avisos varen precedir a penal i expulsió del porter argentí per travar a Marco Asensio quan encarava la porteria local. Gerard va marcar enganyant al substitut Oier Olazabal.

S'obria un nou partit, amb una Reial en inferioritat i un Espanyol crescut que en el segon temps que va dominar, fent valer la seva superior numèrica de forma notable.

Illarramendi, però, va ser el que va tenir gran ocasió per tornar a posar en avantatge al seu equip amb un xut des de fora de l'àrea que va tenir una resposta magistral de Pau López.

L'Espanyol va trobar el premi a la seva constància en el minut 70 amb un cop de cap formidable d'Enzo Roco que semblava definitiu fins que, a quatre minuts per al final, el brasiler Jonathas ha aprofitat un error defensiu de l'equip barceloní per fer l'empat.

Amb la Reial a la recerca de la victòria Hernán Pérez, en el temps de descompte, va fer el 2-3 en rematar un córner en què la defensa de la Reial Socitat va estar malament com al llarg de la resta del partit.