El brasiler Rafinha Alcàntara ha viscut en dues setmanes els dos extrems que es poden experimentar al futbol, com han estat l'eufòria de debutar amb el Brasil, i l'ensorrament per una greu lesió, la que dimecres a la nit a Roma li va ocasionar el belga Radja Nainggolan, que va caçar per darrere el jugador barcelonista. Amb el genoll malmès, que haurà d'arreglar-se en una operació per recompondre el lligament encreuat anterior trencat, al jugador se li ha acabat pràcticament el campionat.

Sense Pedro Rodríguez a l'equip, en ser traspassat al Chelsea, Rafinha es postulava com l'opció preferent per ser el jugador número 12, tant per cobrir una baixa en el trident com per sortir en segona opció al centre del camp.

Així va ser dimecres a la nit a l'Olímpic de Roma, on Luis Enrique necessitava un perfil de jugador que tingués més arribada des d'enrere i que connectés amb els tres de davant a causa de l'embús que s'estava produint als voltants de l'àrea del Roma. Va ser un vist i no vist, ja que abans que es complís un minut al camp, el belga Nainggolan el va entrar per darrere i el va deixar «ko». L'agressiu jugador de la Roma va veure la groga i al barcelonista se'l va emportar una llitera.

El metge de l'equip, Ricard Pruna, no va haver d'esperar gaire per sol·licitar el canvi davant els gestos de dolor del jove jugador, que fa justament dues setmanes debutava amb la canarinha, un dels seus somni, que va poder viure amb un dels seus amics al vestidor, Neymar.

Al vestidor, Luis Enrique no va valorar la lesió del seu jugador, i es va limitar a dir que li semblava «molt lletja», donant a entendre que un dels seus futbolistes preferits estava a punt d'entrar en aquella dimensió que cap jugador desitja: a la recàmera per una greu lesió. Rafinha, una aposta personal i ferma de Luis Enrique, entra a partir d'ara en el túnel fosc per la greu lesió de genoll, i la consegüent recuperació, i el dubte de com anirà quan pugui tornar a un camp de futbol.

Els germans Alcántara no guanyen per ensurts en aquests últims anys. Al patriarca de la família, Mazinho, que un dia va encaminar els passos dels seus dos fills (Thiago i Rafinha) cap a la Masia, li cau el món a sobre després d'haver viscut durant més d'un any les vicissituds que va haver de patir el gran per una greu lesió de genoll, amb recaiguda, al Bayern. Recuperat ja Thiago (va patir un trencament de lligaments del genoll dret que li va impedir jugar el Mundial), i sent un jugador important per a Pep Guardiola, a Mazinho només li quedava gaudir del petit i del creixement que a passos de gegant estava fent en un Barça on Rafinha s'ha guanyat a pols els minuts que juga. Enviat un any al Celta, amb Luis Enrique com a tècnic, el Barcelona el va repescar la passada campanya, en la qual va arribar a jugar 25 partits, vint de titular; catorze d'ells, a la Lliga, amb onze partits a l'onze de gala. Ara la progressió de Rafinha es frena en sec, just en un moment en què el Barcelona estava negociant la seva ampliació i millora de contracte, cosa que s'espera que es concreti aviat, i més després del cop que acaba de rebre el jugador.