Sense poder estrenar-se contra el Nava, el Bordils va posar la primera pedra de la seva tercera aventura a la Divisió d'Honor Plata amb una contundent victòria contra La Roca. 33-21, alegria per a l'afició, dosi de moral i cap a casa. Una bona notícia, això sí, que no amaga pas les enormes dificultats que esperen l'equip de Pau Campos al llarg d'una temporada que promet ser d'allò més dura camí de la salvació, l'únic objectiu. Una victòria així només t'assegura 2 punts i difícilment et dóna via lliure per anar a la pista de tot un Juanfersa Gijón amb la convicció que hi tornaràs amb una victòria. Aquesta és, almenys, la intenció del Bordils, que sap que li tocarà suar de valent a domicili i que les esperances de permanència passaran, en part, per arreplegar tots els punts possibles al Blanc-i-Verd. Un dels integrants del seu vestidor, Pep Reixach, és l'encarregat de transmetre quin és el sentiment de l'equip després del bon inici de curs. Parla d'un debut «rodó», admet que hi ha molta «moral» després de doblegar La Roca, però no amaga que a Gijón els espera una prova ben dura. Allà, a més, es retrobarà amb Alberto Suárez. El tècnic del conjunt asturià ha coincidit amb Reixach durant molts anys en les categories inferiors de la selecció espanyola. «Espero amargar-li la tarda», bromeja el bordilenc.

Amb un grapat de jornades per davant, semblaria anecdòtic i insignificant haver sumat una victòria en el primer partit de Lliga. És cert que encara queda molt, però Reixach és d'aquells als que els agrada veure les coses amb optimisme. «Sempre és complicat el primer partit perquè tens poques referències del rival, però vam tenir la sort d'enfrontar-nos a La Roca. Ens coneixem molt bé. A?més, ens va sortir un partit rodó. Millor, impossible. Ha suposat una gran dosi de moral per a nosaltres», confessa. Admet, això sí, que tot i això «serà complicat salvar-se» per l'«alt nivell» que hi ha a la categoria. «No serà fàcil perquè ens trobarem equips molt bons, que s'han reforçat i amb plantilles de molta qualitat. Nosaltres som més joves i no podem incorporar tants jugadors. Hi ha equips com el Zamora, Valladolid, Bidasoa, Gijón... Estan molt forts». Malgrat tot, Reixach assegura que per al Bordils «té molt de mèrit jugar en una categoria com aquesta amb jugadors de casa i a un bon nivell».

Un dels totpoderosos que assenyala el bordilenc és el Juanfersa Gijón. La cita serà demà, a dos quarts de 9 del vespre. «Serà dur. És un equip que ve de l'Asobal, amb un pavelló molt gran. Té una bona porteria, un central júnior amb molta projecció i la seva connexió amb el pivot és perillosa. Som conscients que no serà fàcil, però el nostre objectiu és guanyar. Ens hem plantejat millorar els resultats fora de casa i intentarem començar a demostrar-ho a Gijón», avisa.

Reixach no només es toparà amb un rival d'entitat, sinó que es retrobarà amb Alberto Suárez, un dels entrenadors més llorejats en l'handbol base espanyol, que ha col·leccionat un or, tres plates i un bronze entre Europeus i Mundials, entre d'altres èxits. Molts d'ells han arribat amb Pep Reixach a les seves ordres, així que es coneixen prou bé. «He estat uns 6 anys amb ell. Dos a promeses, dos més a juvenil i dos a júnior. Vam coincidir en una selecció molt potent a nivell col·lectiu i vam aconseguir un bon grapat d'èxits:?un campionat d'Europa i uns quants subcampionats continentals i mundials». Per al gironí, serà un «retrobament especial» i descriu l'asturià com «una persona molt coneguda al món de l'handbol, sobretot pel seu caràcter. Té tots els ingredients per estimular al màxim els jugadors. En sap un niu», recorda.