El Barcelona debuta aquest vespre a la Lliga de Campions (20.45 h BeIN Sports), partit al qual arriba com a líder en solitari de la Lliga espanyola i amb l'objectiu de reeditar la competició que va guanyar fa tres mesos a Berlín contra el Juventus (3-1). Amb cinc copes al seu historial, l'equip blaugrana posa rumb cap a un impossible:?que l'equip guanyador de la Champions sigui capaç de repetir el títol en la següent edició.

En la seva estrena, el conjunt que entrena Luis Enrique s'enfrontarà al Roma a l'estadi Olímpic, en una cita en la qual lluirà una nova samarreta que utilitzarà per als partits com a visitant i que tindrà el blau elèctric com el seu color predominant.

En aquesta arrencada del torneig, Luis Enrique, l'entrenador, torna a la que va ser la seva casa ara fa unes temporades, quan va dirigir durant tot un any el conjunt romà. Precisament els italians, quarts en la competició oficial, van ser un dels oponents del Barça en aquesta passada pretemporada. Va ser en el trofeu Joan Gamper, un duel que va acabar amb victòria local (3-0). Segurament, aquell partit no tindrà res a veure amb la cita d'aquest vespre, el segon duel oficial que enfrontarà tots dos equips a l'Olímpic.

I és que de fet, Barça i Roma només s'han vist les cares en una ocasió: en el doble partit de la segona fase de la Lliga de Campions de la temporada 2001-02, amb victòria romana en el primer xoc (3-0) i empat (1-1) al Camp Nou. En aquella ocasió, el Barcelona va acabar primer i va accedir als quarts de final, mentre que la Roma no va superar ronda i es va conformar amb la tercera plaça final.

Messi, centenari

L'esperat debut de la present Lliga de Campions posa el Barcelona a la pista just en el seu millor moment, que ve avalat per un gran partit al Vicente Calderón, on va mostrar un elevat nivell de joc i, malgrat no comptar amb Messi d'inici (va ser pare per segona vegada), l'argentí es va incorporar en l'últim tram per marcar el gol de la victòria (1-2), de manera que el Barça va sortir de Madrid líder.

Precisament, Messi tornarà a un escenari on el 2009 va marcar un dels seus millors gols, el 2-0 que va sentenciar la final de la Lliga de Campions contra el Manchester United. Si aquest vespre salta a l'onze titular, l'argentí signarà el seu partit 100 a la Lliga de Campions (77 gols en 99 partits, amb 58 victòries). El debut en aquesta competició va ser al desembre del 2004, en la derrota al camp del Xakhtar Donetsk (2-0).

Un altre dels jugadors que està en bona ona en el quadre blaugrana és Andrés Iniesta, que està signant unes actuacions estel·lars en aquest inici de temporada i és, juntament amb Messi, un dels jugadors més determinants. Després de la marxa de Xavi, tots dos s'han quedat com els únics blaugrana amb quatre Champions en el seu historial, grup al qual s'uneix Gerard Piqué, que en té tres amb el Barça i una amb el Manchester United (2008).

Piqué, sancionat a la Lliga amb quatre partits (complirà l'últim aquest cap de setmana), s'espera que sigui una de les novetats per al partit d'avui respecte a les últimes alineacions, sobretot després de la lesió de Thomas Vermaelen. La resta de l'equip sembla que serà l'habitual, amb el trident de gala en atac i amb el mig del camp format per Iniesta, Rakitic i Busquets.

Un rival entonat

El Barça s'enfrontarà al Roma, un equip que ha encetat la temporada amb bon peu, tot i que tampoc està brillant massa. Va empatar el seu primer partit, mentre que en les dues últimes victòries ha hagut de suar de valent;?fins i tot contra el modest Frosinone, que acaba de pujar. L'equip giallorosso es presenta amb una davantera totalment renovada després de la marxa d'alguns dels titulars habituals, pel que el tècnic Rudi Garcia apostarà pel trident format per Iago Falqué, Edin Dseko i Salah. El primer, és el jugador amb més ganes de venjança cap als blaugrana: després de 8 anys a la base del Barça, mai va tenir la seva oportunitat i en més d'una ocasió ha reconegut certa estima cap al Reial Madrid.

De la seva banda, no sembla que el tècnic francès vulgui comptar massa aquesta temporada amb l'històric capità Francesco Totti, que la setmana que ve complirà 39 anys i que també en aquesta ocasió començarà el partit a la banqueta. Amb tota la plantilla a disposició, a excepció del bosnià Pjanic, Rudi García només ha d'aclarir el dubte sobre el lateral dret, on Alessandro Florenzi i el brasiler Maicon es juguen la plaça.