A dos dies de la disputa del primer títol de la temporada, el nou entrenador de l'Spar Citylift Girona, Miguel Ángel Ortega, va participar ahir en un xat amb els lectors de www.diaridegirona.cat, on va deixar clar que no considera el duel de demà a la Lliga Catalana un partit de pretemporada. «De cap manera és un amistós d'estiu, és un partit molt rellevant. La Lliga Catalana és un títol oficial», va respondre el preparador, que escrivint un clar «sí» va admetre que el seu equip és favorit en la final de demà a la tarda a Fontajau contra el Cadí La Seu (19.00, Esport 3). Ortega havia de seguir entrenant el conjunt pirinenc aquesta temporada, després que el curs passat el portés fins a les semifinals de Lliga, però va marxar per acceptar l'oferta gironina en una decisió que no va agradar a la Seu, tot i que el tècnic de l'Hospitalet va relativitzar ahir la possible polèmica: «La gent que m'estima a la Seu no està emprenyada. I a mi només em preocupa la gent que m'estima».

Després de poc més de dues setmanes a Girona a Miguel Ángel Ortega no el preocupa la pressió que comporta convertir-se en el nou tècnic d'un equip, l'Spar Citylift, que és l'actual campió de Lliga i, a sobre, agafant el relleu de noms com Roberto Íñiguez i Ramon Jordana. «Aquí s'ha guanyat molt i tothom vol tornar a guanyar, però els equips que la temporada passada van acabar més enrera també voldran guanyar aquesta temporada. En el bàsquet professional, o a qualsevol esport o feina, hi ha pressió. Tots tenim pressió».

En una temporada on les gironines hauran d'afrontar dues competicions, Lliga i Eurolliga, el nou tècnic de l'Uni Girona està prement l'accelerador aquests dies en els entrenaments perquè «la preparació prèvia és molt important per poder aguantar el ritme de la temporada. Aquests moments de pretemporada són molt importants per carregar piles i competir a la Lliga i l'Eurolliga». I, en un any on hi ha moltes cares noves al vestidor, Miguel Ángel Ortega destacava que, de moment, li està agradant la «bona convivència entre les jugadores; veig que tenen una molta bona relació entre elles». El tècnic va explicar al llarg del xat que «les jugadores noves que han arribat ho fan amb moltes ganes de jugar en un equip d'Eurolliga».

El Cadí fitxa una lituana

La base Sandra Okockyte va arribar ahir a la Seu d'Urgell per reforçar l'equip de Joan Carles Pié i, de fet, ja podria debutar demà mateix contra l'Uni a Fontajau en la final de la Lliga Catalana. Internacional amb el seu país, ha jugat l'Europeu d'aquest estiu al costat de Vita Kuktiene, Okockyte aportava una mica més de set punts i tres assistències per partit amb la seva selecció. Amb la seva nova base, el Cadí té 12 fitxes a a la seva primera plantilla i aspira a ser una de les revelacions de l'any.