El Barça va treure un raquític empat contra el Roma (1-1) en el debut de la Champions, en què els de Luis Enrique es van mostrar molt tous davant un rival al qual van marejar en excés però que no van saber rematar-lo, i en canvi el quadre de Rudi García va igualar el partit amb un golàs del lateral Florenzi.

El Roma, que venia d'exhibir un futbol atrevit i ofensiu, en un barreja de prudència i respecte als blaugrana va tirar les línies enrere, va avançar una mica la defensa i va poblar el centre del camp per impedir que la pilota circulés amb molta soltesa per als de Luis Enrique.

Així, mentre el Barcelona va disposar amb certa comoditat de la pilota, encara que amb poca producció ofensiva, el Roma va tenir clar que tindria poques oportunitats i que elles potser sortirien d'errors del rival o en contraatacs.

Després que Szczesny es llancés a terra per tallar una pilota llarga de Messi Neymar, i que l'argentí s'inventés un fort xut, però alt, el quadre local va tenir en Salah al seu home més productiu, ja que gràcies a la seva velocitat per la banda dreta va estar a punt de treure petroli en dues cavalcades en solitari cap a la porteria de Ter Stegen.

A partir dels 10 minuts, la pilota va caure als dominis del Barça i el partit va passar a jugar-se gairebé en exclusiva en el camp del Roma, on els homes de Rudi García tenia clar que la manca d'atenció i donar un espai més gran del permès podria resultar letal. Davant d'aquest escenari, Messi es va tirar uns metres enrere, i va ser en nombroses ocasions ell el que va comandar l'atac dels seus, que una vegada i una altra moria a la frontal de l'àrea dels locals.

En el 21, Rakitic va entrar per la banda dreta i veient a Suárez al segon pal li va enviar una pilota per alt a la qual l'uruguaià només va haver d'empènyer al fons de la xarxa (0-1). El Barcelona, ??amb el màxim d'encert davant la porteria rival, tenia el partit on volia, però a la mitja hora, un altre intent de contracop del Roma per la banda dreta, aquest cop als peus del lateral Florenzi, va acabar amb una pilota llarga del carriler que, a punt de sortir fora i sobre la línia, va acabar amb un xut des de 50 metres que va volar fins la porteria de Ter Stegen. Incrèdul, l'alemany no va donar crèdit al rebre un gol calcat al de fa prop d'un mes a Bilbao (1-1).

Messi va poder desfer la igualtat en una jugada marca de la casa, al 38, però es va topar amb poc angle i amb un Szczesny que va estar precís sota els pals aguantant bé l'argentí. També la va tenir el Roma, en els dos últims minuts, en un tret duríssim de Nainggolan que Ter Stegen va desviar.

Rafinha cau lesionat

Al segon temps, el Barcelona va tornar a apoderar-se del partit (va acabar amb el 69% de la possessió), encara que el seu rival es va estirar una mica més i tenir més presència al camp blaugrana.

Szczesny es va lesionar als pocs minuts i va entrar Morgan de Sanctis, mentre que a les files barcelonistes Rafinha, que havia substituït Rakitic en el 61, també va sortir lesionat del camp, després de ser caçat per darrere per Nainngolan al 63. El migcampista podria tenir afectat el genoll i se li faran proves aquesta setmana.

Messi, que ahir va jugar el seu partit número 100 a la Champions, va estavellar una pilota al travesser en els millors minuts dels visitants, que van poder marcar però l'argentí, i també Iniesta, no van estar encertats davant la porteria de De Sanctis.