Una expedició de 14 nedadors d'aigües obertes procedents d'Austràlia és des de dilluns a la Costa Brava per conèixer el litoral de les comarques de Girona des del mar. Aquest grup de nedadors amateurs recorreran de manera programada gairebé 14 quilòmetres dels itineraris marins que Vies Braves ha habilitat a la Costa Brava. Està previst que a finals d'aquesta setmana hagin nedat a les Vies de Calella, Lloret, Sant Feliu, Platja d'Aro, Roses, L'Escala i Tamariu.

És la primera vegada que un grup de nedadors estrangers s'instal·la a la Costa Brava per a nedar exclusivament als itineraris marins del litoral de Girona. Es tracta, segons Miquel Sunyer, un dels impulsors dels itineraris marins “d'un pas més en la consolidació d'aquest projecte pioner que pretén convertir el litoral de la Costa Brava en una destinació esportiva de primer nivell pels amants de la natació en aigües obertes d'arreu del món”.

Aquest dilluns van nedar la Via que uneix Calella amb Llafranc, de 2 km de recorregut i ahir les Vies de Lloret, Sant Feliu i Platja d'Aro, gairebé 5 km d'itineraris marins. Entre avui i demà, recorreran prop de 7 km més de costa dels trams que corresponen als itineraris de Roses, L'Escala i Tamariu.

En totes les Vies per on passen hi ha monitors de Vies Braves, embarcacions i caiacs de seguiment del grup.

Sobre les Vies Braves

Les Vies Braves són els únics itineraris marins paral·lels als camins de ronda, senyalitzats i abalisats que permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura.

Aquests recorreguts, amb longituds entre 0,6 i 2 Km, són d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l'snorkelling. Els itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat...), a més d'indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d'ús i seguretat.

El projecte es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava i avui compta amb 16 recorreguts i més de 20 Km a les comarques de Girona. Aquesta iniciativa publicoprivada és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d'aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava Miquel Sunyer i l'empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d'entrenament aquàtic.

A la demarcació de Barcelona, Vies Braves compta amb cinc nous itineraris marins: tres a Sitges, un a Calella i un més a l'embassament de la Baells. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, promotora també de la iniciativa, i dels ajuntaments de Sitges, Calella, Cercs i Vilada, i el Consell Comarcal del Berguedà.