Què representa pel CT Girona ser la seu del campionat de Catalunya?

Un autèntic repte. Nosaltres ja teníem experiència organitzant alguns tornejos, com per exemple els del circuit ITF, i entenem que fruit d'allò la Federació Catalana va pensar en nosaltres per dur-hi el campionat de Catalunya. És la primera vegada que aquesta competició arriba a Girona i per a nosaltres és una ocasió única per ?obrir el club a la ciutat i a les comarques. Volem ser més propers a la societat. L'entrada a tots els partits és gratuïta i s'han organitzat activitats paral·leles, com ara dissabte a la tarda a la plaça Constitució, per tal d'engrescar tothom.

Què hi organitzaran a la plaça Constitució?

Farem una activitat outdoor amb mestres de tennis oberta a tothom. També repartirem invitacions per a la final de diumenge, tot i que ja he dit que l'accés serà gratuït. Per a nosaltres és una prova de foc organitzar un campionat d'aquesta envergadura, on s'han bolcat totes les institucions i que té un elevat nivell d'exigència. Abans de les finals de diumenge, per altra banda, hi haurà una activitat on els protagonistes seran joves tennistes de clubs catalans.

Tenen la voluntat de portar a Girona més campionats o recuperar els tornejos ITF?

Organitzar tornejos ITF té un cost econòmic molt elevat. La despesa no és només pels premis econòmics, sinó per tota la logística que es necessita, que pot arribar a quadruplicar el pressupost. La voluntat del club hi és, però caldrà veure si es pot aconseguir.

Quins són els jugadors més destacats que competiran a les pistes del CT Girona?

Per a nosaltres és un luxe poder tenir Albert Ramos, situat al número 48 de l'ATP i al qual hem d'agrair que hagi acceptat venir. També hi haurà Pol Toledo, un dels tennistes gironins més destacats. El quadre final mobilitzarà setze jugadors i les finals es faran diumenge al matí i es podran veure per Esport3.

Quina salut té el tennis gironí?

Que les comarques gironines hagin tret un jugador com Tommy Robredo no s'ha valorat mai prou, perquè és una circumstància exepcional. Tenir jugadors a l'ATP és important, perquè resulta molt complicat. A?Girona el nivell competitiu no és tan alt com ho pot ser a Barcelona, però també surten bons jugadors. El CT Girona hi tindrà un representant, en la competició, en la figura de Jordi Borrisser. I Pol Toledo, malgrat que ara no forma part del club, es va formar aquí.

Quins han sigut els eixos bàsics del seu mandat, ara que fa dos anys que ocupa la presidència?

Primer de tot, la sostenibilitat econòmica. Hem sabut ser creatius i proactius per buscar fòrmules i evitar la davallada de socis. Ara en som uns 1.400. Estem en unes ràtios de sanejament envejables. També hem potenciat l'escola, que per a nosaltres és un pilar fonamental: d'allà en sortirà el relleu generacional, els futurs socis i jugadors. Per altra banda hem volgut ser molt transparents en la gestió, creant per exemple la figura del defensor del soci.

Què es proposen per al futur?

Actualitzar algunes instal·lacions. Ara disposem de 14 pistes de tennis, 6 de pàdel i dues piscines, a banda d'una àrea de gimnàs i una secció de running. Ens proposem ampliar la part de pàdel i renovar alguna pista que encara té herba sintètica per una superfície millor.