La selecció espanyola de bàsquet es va classificar ahir per a les semifinals de l'Europeu després de vèncer en un èpic partit Grècia per 73-71. La defensa espanyola va ofegar al geni grec Vassilis Spanoulis i després d'arribar als moments de la veritat amb un lleuger avantatge, 64-60 (min.35), els jugadors espanyols van saber gestionar millor el seu avantatge i classificar-se amb tot mereixement per a les semifinals. Ara bé, tot i guanyar per 68-61 a falta de 1.19 minuts, Espanya va patir fins al final. Ara, la selecció de Sergio Scariolo jugarà contra França, que ahir a la nit va derrotar Letònia per 84-70, demà a les 21.00. Amb la tensió, nervis i pressió lògiques per als dos equips, Espanya va arribar als cinc minuts finals amb avantatge en el marcador, 64-60. A tres minuts i mig per al final, l'avantatge va augmentar a 66-60. I fins i tot Spanoulis va fallar un tir lliure, 66-61, prova que la tensió es podia tallar. A Mirotic no li va tremolar el pols i va anotar dos tirs lliures per entrar en els dos minuts finals amb 68-61. Grècia estava desarborada i ningú va trobar la forma de neutralitzar el treball dels espanyols. El geni de Spanoulis no va aparèixer i Grècia es va quedar òrfena de talent just en el moment clau. Tot i això Espanya va patir fins el darrer instant perquè Grècia va tenir un tir a la desesperada que els hauria pogut donar la victòria.