Va signar el Barça al Calderón el millor partit de la temporada i ho va aconseguir en un moment complicat, sense Leo Messi a l'equip titular, tornant després d'un carrusel de partits internacionals i en un escenari exigent. Malgrat el difícil calendari inicial, els de Luis Enrique estan a dalt de tot de la lliga, amb tres victòries en tres partits. Nou punts amb quatre gols a favor, optimitzant el seu rendiment i mostrant que l'equip ha anat augmentant registres a l'innegable talent que el va portar la temporada passada fins a la triple corona.

Tant és la sanció de Gerard Piqué, les lesions de jugadors determinants, l'última de Claudio Bravo, l'anterior de Dani Alves. És igual si Leo Messi no s'entrena -tenia permís del club per assistir al part del seu segon fill- o si l'escenari és dels més complicats del calendari, el Barça sembla un punt per damunt i va demostrar la seva maduresa. I dimecres a Roma comença el repte europeu amb una nova Lliga de Campions.

Marc André Ter Stegen va ?subs?tituir Bravo, que estarà tres setmanes de baixa a causa d'una lesió muscular, i es va recuperar a temps Sergi Roberto per seguir despuntant al lateral dret i suplint com pocs pensaven Dani Alves. El futbolista català, que va jugar alguns partits com a lateral durant la temporada passada, es va trobar amb una oportunitat inesperada amb la lesió d'Alves a San Mamés. Des d'aquell moment, aquest talentós migcampista s'ha convertit en un sorprenent carriler, amb la capacitat per defensar, però sobretot per progressar per la dreta amb molt criteri.

A tot això cal sumar-hi el nou paper d'Andrés Iniesta, brillant en aquest inici de temporada, capaç d'armar l'equip des de més enrere, una opció que semblava perduda amb la marxa de Xavi Hernández, però recuperada amb la nova versió del ja primer capità blaugrana. I després hi ha la tripleta davantera. Tres jugadors letals que tornen a ser decisius. Luis Suárez va marcar l'únic gol a San Mamés i va intervenir en el que va marcar Vermaelen contra el Màlaga; Neymar, que no va poder començar bé la temporada a causa d'unes galteres, va ser l'autor de l'1-1 al Calderón i Messi va tornar a ser decisiu. Leo, que no havia marcat cap gol en els dos primers partits, va sortir per jugar 30 minuts. Havia arribat de dos partits amb la seva selecció divendres a Barcelona i no va participar en l'únic entrenament en què podia fer-ho. El motiu? El part programat de la seva dona i el posterior naixement del seu fill Mateo.

Per això va viatjar a Madrid sense entrenar-se i per això no va jugar de sortida. Però en la mitja hora que va estar en joc, va dinamitar el partit i va anotar l'1-2 que va donar el triomf al seu equip i va prolongar la bona ratxa de resultats del Barça contra l'Atlètic. L'única nota negativa del partit va ser la lesió de Thomas Vermaelen. El belga, lesionat de llarga durada -va estar parat un any per problemes als isquiotibials que el van obligar a passar pel quiròfan-, va patir un problema al soli i estarà unes tres setmanes de baixa.

Mentrestant, el futbol no s'atura. Ahir l'equip va descansar i avui tornarà als entrenaments. Pròxim destí: Roma, on el Barça debutarà dimecres que ve en la Champions, un torneig on Leo Messi i Cristiano Ronaldo tornaran a acaparar totes les mirades. La presumible rivalitat que els retroalimenta a tots dos garanteix un espectacle paral·lel al dels clubs. Tots dos devoren les xifres. Acumulen gol. I cada curs liciten per assumir la condició de màxim golejador. El portuguès va primer amb 78. Amb un menys començarà Leo Messi. Van deixar fa temps enrere el registre implantat en el seu dia per Raúl González.

La competició comença a fer camí demà ja plena d'al·licients en la seva primera jornada. El sorteig va oferir que al Grup B estigués compost per un quartet de substància: el Manchester City, el Juventus, el Sevilla i el Borussia Monchengladbach.

El "grup de la mort" anima l'arrencada de la competició amb el duel a l'Ethiad Stadium entre l'equip anglès i el subcampió de la passada edició. A més, el campió de la Lliga Europa rebrà el Borussia Mönchengladbach, que ha iniciat el curs de mala manera a la Bundesliga. Dimecres serà el torn del Barça, que s'estrenarà defensant el títol visitant el Roma, un rival incòmode, on es poden començar a marcar les distàncies.