La irrupció de l'argentí Leo Messi en l'última mitja hora ha solucionat tres punts més per al Barcelona, ??guanyador per l'enèsim gol definitiu de la seva estrella contra l'Atlètic de Madrid, resistent fins llavors, fins i tot al capdavant del marcador, però derrocat pel talent blaugrana.

Perquè no només ha estat el gol de Messi que ha decidit la victòria del conjunt visitant al Vicente Calderón, sinó que també hi ha hagut un altre formidable de falta directa del brasiler Neymar, que igualava el 1-0 de Fernando Torres, i molta possessió del Barça sense el qual el triomf no hauria estat possible.

I encara menys sense Messi, la primera notícia del partit per la seva suplència. No es va entrenar divendres, al seu retorn de la selecció, per la seva segona paternitat i ha començat a la banqueta. La segona, molt més previsible, ha estat la posada en escena de tots dos equips. Sense sorpreses: la pilota del Barcelona i el contraatac de l'Atlètic.

Res de nou en els últims duels entre tots dos, sempre a un nivell de competitivitat altíssim, a estones amb una pressió asfixiant per al que té la pilota en camp contrari, sigui vestit de blanc i vermell o blaugrana, amb l'atenció màxima a cada detall i amb una premissa sobre les altres: minimitzar riscos a cada jugada pròpia i aliena.

- Fitxa tècnica:

1 - Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Óliver (Yannick Carrasco, m. 60), Gabi (Vietto, m. 81), Tiago, Koke; Griezmann i Fernando Torres (Jackson, m. 62).

2 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen (Mathieu, m. 27), Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic (Messi, m. 60), Iniesta; Rafinha, Neymar i Luis Suárez.

Gols: 1-0, m. 51: Torres culmina una passada de Tiago. 1-1, m. 55: Neymar, per l'escaire falta directa. 1-2, m. 77: Messi, després d'una paret amb Luis Suárez.

Àrbitre: Mateu Lahoz (C. Valencià). Va amonestar als locals Óliver (m. 18), Filipe Luis (m. 43) i Giménez (m. 89) i al visitant Iniesta (m. 44).

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada de la Lliga BBVA, disputat a l'estadi Vicente Calderón davant uns 54.000 espectadors.