La renovada gespa del Vicente Calderón sera l'escenari avui del primer gran examen per la Lliga per a Atlètic de Madrid i Barcelona, els dos últims campions, guanyadors tots dos dels sis punts disputats fins ara i rivals en un duel apassionant per jugadors, futbol i plantilles. Un partit en les altures de la taula, en què l'argentí Leo Messi estrenarà avui la seva segona paternitat en un complicat partit, per al qual el conjunt blaugrana ha perdut el lesionat Claudio Bravo, recupera Adriano però, en canvi, seguirà sense poder compta amb Piqués després que ahir el Tribunal d'Administració de l'Esport (TAD) desestimés el recurs.

L'equip de Luis Enrique arribarà al partit just de preparació i amb la proximitat d'un duel de Champions, l'estrena de la temporada, d'aquí a quatre dies a l'Olímpic de Roma. A més continua lesionat Dani Alves i als últims dies Sergi Roberto, el seu substitut, ha tingut problemes físics que l'han obligat a descansar alguns dies. Els canvis afecten la porteria i la defensa. El porter xilè Claudio Bravo va patir un trencament al soli i estarà tres setmanes de baixa, fet que ha obert les portes de la titularitat a Marc André Ter Stegen. L'alemany, impecable la temporada passada en la Champions, no va començar aquesta campanya de la millor manera, ja que va encaixar molts gols en els primers partits de la Supercopa d'Europa (Sevilla) i d'Espanya (Athletic).

Segurament per aquest motiu, Luis Enrique va tornar a confiar a la Lliga en Bravo, que ha mantingut el zero en els dos partits disputats (a San Mamés i a casa contra el Màlaga). Després d'una temporada a Barcelona, es dóna el cas que el porter alemany encara no ha debutat a la Lliga, de manera que la seva estrena es produirà avui al Calderón.

En defensa, tot apunta que Sergi Roberto tornarà a ocupar el lateral dret, malgrat la recuperació física d'Adriano, mentre que Alba té tots els números de jugar per l'esquerra. Al centre, i a l'espera de la resolució del TAD sobre el cas Piqué, Mascherano, Vermaelen i Mathieu es disputen les dues places en joc. Al mig del camp -Busquets, Iniesta i Rakitic- i a la davantera, amb la presència de Leo Messi, Luis Suárez i Neymar, el Barcelona s'assegura qualitat i gols.

L'Atlètic compareixerà amb tots els seus efectius disponibles i un onze pràcticament definit, el mateix amb el qual va guanyar i va convèncer amb una victòria per 0-3 a Sevilla excepte per una variació: l'entrada de Filipe Luis, ja recuperat d'una sobrecàrrega, per Jesús Gámez.

No es preveuen més moviments en l'alineació inicial, en la qual el tècnic només ha canviat una peça per decisió tècnica en les dues primeres jornades: el colombià Jackson Martínez, titular en el debut contra Las Palmas, per Fernando Torres, que ja va sortir d'inici al Sánchez Pizjuán i que també apunta a l'onze aquest dissabte contra el Barcelona, al qual li ha marcat nou gols en quinze partits.

La resta, llevat de la baixa per lesió a Sevilla de Filipe Luis, que ara reprèn un lloc a l'onze, han estat els mateixos en les dues jornades anteriors. I també ho seà avui: el porter Jan Oblak, el lateral dret Juanfran Torres, els centrals Diego Godín i José María Giménez, els migcampistes Oliver Torres, Tiago Mendes, Gabi i Koke l'atacant Antoine Griezmann.