El central del Barça Gerard Piqué va assegurar ahir que no li importa sentir xiulets al Santiago Bernabéu i va subratllar que «jo sóc així: sempre vull que el Madrid perdi i no demanaré perdó per això». El defensa també va deixar clar que abandonar la selecció espanyola seria «l'últim» que faria, ja que amb això donaria la raó a la gent que l'està xiulant. Piqué es referia als crits de protesta que ha rebut per part dels aficionats durant els partits que la selecció espanyola disputats a Lleó i Oviedo, que han generat un ampli debat a les xarxes socials i als mitjans sobre quins són els motius de la rèplica.

El jugador barcelonista no es penedeix «gens ni mica» de les seves actuacions. «Sóc així, ho faria una i mil vegades. Vull que el Reial Madrid perdi sempre, no em canviaran, estimo aquest club per sobre de tot», va insistir. El defensa va afirmar que no intenta «canviar res» sinó que la gent el comprengui. «Si em xiulen pel tema Catalunya-Espanya, no tenen raó, perquè el meu compromís amb la selecció està fora de tot dubte, i si em xiulen per la rivalitat Barça-Reial Madrid -la frase: "Gràcies Kevin Roldán amb tu va començar tot"- va ser una broma i no vaig faltar el respecte a ningú», va detallar.

«Sé que no vaig ser elegant. Però vas sempre amb vestit i corbata? No vas a vegades amb banyador i xancletes? Estic orgullós d'haver viscut un canvi en la història del Barça i de ser nosaltres ara els que guanyem», va afegir. En tot cas, Piqué considera que la polèmica s'ha generat per la rivalitat Barça-Madrid. «Si mires la meva trajectòria en l'últim any o any i mig, vaig ser a la Diada de Catalunya en defensa del dret a decidir i la consulta catalana, després vaig anar a jugar amb la selecció i ningú em va xiular. Crec que el meu compromís amb la selecció és màxim», va considerar.

Preguntat sobre la seva relació amb el madridista Sergio Ramos, que després del partit de la selecció a Macedònia va assegurar que «per la rivalitat que hi ha entre Madrid i Barça, les seves últimes accions (les de Piqué) no ajuden gens», el barcelonista va deixar clar que amb el central de Camas hi té «una molt bona relació».

La relació amb Sergio Ramos

«El dia abans vam estar parlant de moltíssimes coses, va sortir a defensar-me, tenim una relació que ha anat a molt millor i em sento molt còmode amb ell. A més com a jugador és un jugadoràs», va dir sense ànim de seguir llançant gasolina al foc. Assegura que no es penedeix de cap de les seves celebracions. «Sóc així, ho faria una i mil vegades. Vull que el Reial Madrid perdi sempre i ningú aconseguirà canviar-me», va reiterar.

Però en el terreny personal, Piqué va dir que la seva relació amb els jugadors del Madrid és «magnífica» i va explicar una anècdota que es va produir després del naixement del seu segon fill, Sasha: L'endemà va rebre a casa seva un ram de flors de Sara Carbonero i Iker Casillas felicitant Piqué i Shakira pel naixement. «Li vaig enviar un missatge agraint-li-ho, aquell dia el Madrid jugava al Calderón, li vaig comentar que era un partit difícil, que tenien moltes baixes i després li vaig dir que tant de bo n'hi fessin quatre. Després vam riure molt. Dins del vestidor tot és més fàcil», va comentar. Els blancs, precisament, van acabar perdent aquell dia amb l'Atlètic per 4-0.

Piqué admet que els xiulets no l'afecten gaire. «Em sap més greu per l'equip que per mi, però la gent té tot el dret del món a expressar-se. A mi em preocupa pel míster, a qui tinc una estima brutal, i pels companys. Per a mi és una simfonia que em xiulin al Bernabeu, però no amb la selecció, perquè és dolent per a l'equip», va destacar.

Respecte a la suposada instrumentalització política del cas, Piqué recorda que va debutar el 2003 amb la selecció espanyola sub15 i des de gener del 2009 ha jugat 70 partits amb l'absoluta. «No hi ha dubtes, he estat campió d'Europa i del Món amb la selecció. No he de defensar-me de res, no he dit res dolent», va dir.

El central, que va comentar que avui assistirà a la Diada de Catalunya «com cada any», va comentar que la situació política és «complicada», però que sempre aposta per «escoltar la gent». «El 27-S és un moment perquè la gent es manifesti, voti i els resultats després s'han d'interpretar», va destacar.

Piqué, que no va voler «parlar d'hipòtesis» quan li van preguntar si triaria jugar abans amb la selecció catalana que amb l'espanyola, va sortir al pas de les crítiques rebudes des d'alguns sectors per la seva presència en la campanya «Guanyarem» en defensa de l'esport català.

«Si dono suport al 'Guanyarem' és perquè l'esport català em va donar molt quan era jove. No hi ha problemes per donar suport a les dues coses», va afegir.