El corredor català Joaquim «Purito» Rodríguez (Katusha), líder de la Vuelta a Espanya 2015, es va mostrar ahir més animat que dies anteriors després de reconèixer el recorregut de la contrarellotge d'avui a Burgos i veure que és «enganyosa» i «diferent» al que s'imaginava.

«És una crono que enganya, diferent del que ens imaginàvem, que era completament plana. Els vuit, deu primers quilòmetres són durets, amb pujades que tiren cap amunt i la pujada al Castell és una pujada que trenca bastant», va explicar el català en la roda de premsa del dia de descans, ja Burgos. «Sí, sí, no sembla una crono en la qual rodi tan ràpid», va dir, quan se li va apuntar que si s'havia animat després del reconeixement del recorregut, encara que posteriorment va admetre: «No creguis que ha canviat gaire» el seu estat d'ànim perquè assumeix que ho ha de «fer molt bé» i l'holandès Tom Domoulin, al qual veu com el seu principal rival malgrat que el quart en la general, «no tan bé».

Pel que fa a la resta de favorits, creu que amb el segon classificat, l'italià Fabio Aru, al qual només avantatja d'un segon, anirà «de la mà» i que el polonès Rafel Majka, tercer, «encara que sol fer bones contrarellotges», està «a una distància (1:35)» que el fa menys perillós que Domoulin, malgrat que el líder del Giant és a 1:51. «És un dels millors contrarellotgistes del món», va dir sobre l'holandès, assumint a la vegada que la lluita contra el crono, malgrat que la tingui «més» treballada que fa uns anys, és el seu «punt feble».

Purito vol esperar que passi la crono d'avui a Burgos per fer-se una composició de lloc respecte a les seves opcions en el que resta de la carrera amb algunes etapes muntanyoses, «encara que sense cap final en alt», fins arribar diumenge a Madrid.