A Maçanet de la Selva, on l'hoquei patins és el primer esport del poble, a molta distància del futbol, els nens aprenen a patinar poc després de començar a caminar, i Jordi Adroher és un dels que, des de ben petit, es va passar moltes hores al pavelló del SHUM. Fill del metge del poble, Adroher va debutar molt jove amb el primer equip i, als seus 30 anys, el davanter té un bon palmarès després de jugar també a Lloret, Vic, Barça, Reus i al Breganze. Molts partits, un grapat de títols i nombroses experiències viscudes en el món de l'hoquei professional, però, com ell mateix reconeix, «mai m'hauria imaginat que un dia jugaria un partit contra el SHUM a Maçanet vestint la samarreta del Benfica».

I és que aquest estiu, després de només una temporada jugant a Itàlia, Adroher ha fet al salt a un dels equips històrics de l'hoquei europeu, el Benfica portuguès, amb la coincidència que l'equip de Lisboa ha programat una setmana de pretemporada a Catalunya amb partits contra Vendrell, Reus i SHUM. L'amistós de Maçanet serà aquest vespre a dos quarts de nou, amb entrada de franc per a tots els aficionats, en un partit on el davanter tindrà tota la seva família al pavelló i que admet que «em fa il·lusió de jugar, ja ho vaig fer fa tres temporades amb el Reus però ara amb el Benfica serà especial».

El partit contra el Benfica és el més atractiu que el SHUM Balder Tècnica, entrenat ara per l'exjugador Rodri, afronti en la pretemporada de l'any del seu retorn a l'OK Lliga. Els portuguesos han cedit el jove Diogo Neves al SHUM -«És una jova estrella de l'hoquei portuguès, a Lisboa parlen molt bé d'ell i segur que anirà molt bé al SHUM aquesta temporada», diu Adroher -i avui jugaran a Maçanet amb totes les seves estrelles: Marc Torra, Jordi Adroher, l'argentí Carlo Nicolia o els portuguesos Valter Neves, Diogo Rafael i Pedro Henriques en el que serà una oportunitat de veure hoquei de primer nivell europeu a Maçanet.

No hi ha dubte. Els portuguesos són un dels grans clubs de l'hoquei europeu i, tot i que «a Itàlia vaig viure un bon any i va ser una gran experiència en la que va ser la meva primera vegada jugant fora de la lliga espanyola», Jordi Adroher ho va tenir clar quan li varen proposar anar cap a Lisboa. «No ho vaig dubtar, per a mi era una molt bona oportunitat. En pocs dies aquí ja he vist que es tracta d'un club gran, similar al Barça pel que fa a funcionament, on ens donen les màximes facilitats perquè només ens hàgim de preocupar de jugar a hoquei», diu el davanter de Maçanet que ha vist com la seva integració al club ha estat més fàcil gràcies a l'ajuda del porter Guillem Trabal -«fa dues temporades que és al club i ens ho ha facilitat tot»- i pel fet que el seu fitxatge hagi coincidit amb el de l'exdavanter del Barça Marc Torra. El golejador de Tordera i Adroher tenen «una bona amistat des de fa temps».

Adroher ha aterrat a Lisboa -«una ciutat preciosa, que té de tot, i que ja he pogut anar coneixent en un parell de rutes que hem fet amb els companys d'equip»- conscient que el Benfica és un equip acostumat a guanyar i on la pressió serà elevada. La temporada, el club va guanyar la Lliga i la Taça (Copa) portuguesa i, per a Adroher, «el nostre principal objectiu d'aquest any serà tornar a guanyar la Lliga perquè és el torneig de la regularitat i el més important per a nosaltres; sabem que a la Lliga Europea hi ha altres equips també molt forts que aspiren a guanyar-la, però primer hem de passar la fase de grups i després ja veurem com ens va».