Èpica segona part del Figueres en la seva visita a Vilafranca del Penedès per enfrontar-se a un equip que la passada temporada va estar molt a prop d'aconseguir entrar al play off d'ascens a Segona Divisió B, objectiu que mantenen aquesta temporada. Els d'Eduardo Vílchez, que van sortir una mica freds, van veure com el conjunt local s'avançava ben aviat en el marcador, però una bona reacció al segon temps fruit del treball de tot l'equip, va permetre als altempordanesos tornar a sumar, per segona jornada consecutiva, els tres punts en joc i demostrar que aquest curs volen seguir amb la mateixa inèrcia de finals de la campanya passada. De moment ja són colíders.

El partit va començar fred per als de Vílchez, que van veure com els locals aconseguien avançar-se gràcies a la finalització de Santi Triguero, que va aconseguir rematar una pilota que es passejava per l'àrea i que ningú havia encertat a rebutjar. L'1-0 va semblar fer treure la son de les orelles dels altempordanesos i va posar-se a treballar, però xocava una i altra vegada amb l'ordenada defensa local que sabia com contrarestar les arribades dels homes de Vílchez, sobretot les rematades del jove Roger Brugué, que va ser el primer en atrevir-se a provar Ramos i l'únic figuerenc que va xutar entre els tres pals a la primera part, intentant doblegar la defensa local.

Es va veure un altre Figueres a la sortida dels vestuaris i, si s'havia començat el partit en fred, els jugadors van sortir molt més motivats a la represa i amb l'entrada d'Adrià Casanova, que substituïa Serramitja. Amb tot, els locals també van voler sentenciar el partit per la via ràpida i, de no ser per les actuacions de Prunés, immens a Vilafranca, ho haguéssin aconseguit, però va ser el pitxitxi figuerenc, qui va aconseguir obrir la porteria visitant, aprofitant una assistència de Cunill després d'un servei de falta del propi Revert que va picar en la barrera.

El Figueres, abocat en atac va ser molt difícil d'aturar per un Vilafranca que veia, que la feina feta a la primera part s'esvaïa i que no s'havien pogut aprofitar les millors ocasions de la segona. Tres minuts més tard, en el 64, era Varese el que, també en segona instància, va ser capaç de batre el porter local. I, en una ràpida contra, en el 79, Adrià rematava la feina i marcava el tercer pels de Vílchez.

L'alegria no hauria estat tanta si, en el minut 83 Prunés no hagués aturat un penal, que havia comportat l'expulsió de Varese per tocar la pilota amb la mà dins l'àrea, ja que hauria tocat patir en els últims minuts de partit.