Poques hores abans que arrenqués l'Eurobàsquet, Berlín va acollir una altre estrena de nivell. I de glamour. Svetislav Pesic, més que un entrenador és el títol del documental que el realitzador Zeljko Mirkovic ha creat per, en una hora i quart, glosar l'esplèndid palmarés de l'extècnic de l'Akasvayu, ara al Bayern de Múnic. El film inclou una entrevista a Pesic i declaracions de Dejan Bodiroga, Vlade Divac, Juan Carlos Navarro o Josep Maria Bartomeu, entre d'altres. La presència de Girona a la pel·lícula és testimonial -als crèdits finals hi apareix Pesic amb la FIBA Cup que va guanyar a Fontajau- perquè Mirkovic se centra sobretot en seguir el veterà entrenador en la seva actual feina a Munic o en una visita que va fer a Barcelona per enfrontar-se al seu exequip. Però serveix per recordar quin mite del bàsquet es va asseure durant una temporada (2006/07) a la banqueta de Fontajau, per si algú ho havia oblidat.

Pesic, més que un entrenador va reunir més de 300 persones divendres a la tarda en un cèntric cinema de Berlín, on compareix cartellera amb alguns dels grans èxits del moment com Misión imposibleRicki. Envoltat de familiars i amics, Svetislav Pesic va participar en la presentació d'una pel·lícula que havia iniciat el seu recorregut el març passat a Belgrad. El punt àlgid va arribar a finals del mes de juliol passat. El documental de Zeljko Mirkovic va endur-se el premi especial del Jurant al Festival de cinema esportiu de Palermo. Les crítiques a Berlín també han sigut positives: "el film descriu de manera impressionant el treball i la vida de Pesic", escrivien ahir alguns crítics. Al llarg de la seva extensa carrera, primer com a jugador i posteriorment, com a entrenador, Pesic ha guanyat l'Eurolliga amb el Barça, la FIBA Cup amb l'Akasvayu i la Copa Korac amb l'Alba Berlín. Una part del documental està centrada el el títol europeu conquerit amb el club blaugrana, amb imatges d'arxiu de la narració catalana que en va fer TV3.

Pesic va arribar a Girona l'estiu de 2006, en el segon any del projecte Akasvayu, com a recanvi d'Edu Torres, que no havia complert expectatives. A Fontajau hi va guanyar la Lliga Catalana i la FIBA Cup. A la Copa del Rei l'equip gironí va caure eliminat a Màlaga en quarts de final pel Joventut quan a 10 segons del final guanyaven de dos i tenien pilota. La van perdre i Huertas va forçar una pròrroga que es van endur els de Badalona (82-84). A la Lliga ACB l'equip va arribar als play-off, on va caure en quarts contra el Barça. Aquell Akasvayu tenia a la plantilla homes com Marc Gasol, Fucka, San Emeterio, Bagaric i McDonald.