El pilot del cotxe que dissabte va atropellar una vintena de persones i va causar la mort a sis d'elles en el Ral·li de La Corunya està "destrossat" i "trasbalsat" pels fets de l'accident, en què "no va saber el que havia fet fins que va baixar del cotxe". Així ho va assegurar ahir José Luis Fernández, alcalde de Carral, on es va produir el sinistre, després de participar ahir el migdia visiblement emocionat, en la lectura d'una declaració institucional en memòria de les víctimes.

El batlle no va parlar directament amb el pilot, Sergio Tabeayo, conegut amb el sobrenom de Risi, veí d'aquesta localitat corunyesa, però sí que ho va fer amb la seva família i amics des que la tarda de dissabte va tenir notícia del que havia passat en una recta després d'un revolt que el conductor participant en el ral·li va prendre amb massa velocitat. "Està trasbalsat i ja ningú li pregunta per això", explica Fernández sobre el pilot, que va donar negatiu tant en els test d'alcohol com de drogues que se li van realitzar, segons informen fonts judicials. Segons el seu relat, Sergio Tabeayo, que conduïa un Peugeot 206, "quan va sortir-se de la carretera diu que no va veure res més, que no va saber el que havia fet fins que va baixar del cotxe".

Ara, que ja sap el nombre de víctimes de l'accident, "està destrossat", va afegir l'alcalde, que va ?rei?terar el seu "gran dolor" per l'accident. Tant Carral com la localitat veïna de Cambre van retre ahir un emotiu homenatge a les sis víctimes mortals del tràgic accident: una mare i la seva filla, una dona embarassada i la seva parella, i dues persones més, una d'elles de la Corunya. Les víctimes mortals van ser traslladades la tarda d'ahir als tanatoris de les dues localitats. L'Ajuntament de La Corunya i el Consorci d'As Mariñas van decretar tres dies de dol oficial en record dels morts, al qual es van sumar consistoris, partits polítics i altres entitats, que van expressar el seu condol després de l'accident, també el president, Mariano Rajoy.

En el mateix accident, setze persones més van resultat ferides, encara que cinc d'aquestes, ingressades al Complex Hospitalari Universitari de La Corunya (CHUAC), ja han estat donades d'alta. Dels sis ferits que romanen en aquest centre, una de les víctimes continua ingressada a l'UCI amb pronòstic molt greu, tres romanen en planta en estat menys greu i dos més en observació d'Urgències pendents de la seva evolució, mentre que a l'hospital Modelo va ser atesa una altra persona.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va visitar els ferits, als quals va traslladar la "solidaritat i el condol de tot Galícia per aquest tràgic accident". Alguns dels ferits tant en aquest hospital com en el Matern Infantil, on romanen quatre menors també atropellats en aquest accident, pateixen una "situació sanitària compromesa", va emfatitzar Feijóo, que confia que es recuperin en els pròxims dies.

L'alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro, també va acudir a l'CHUAC, tant la nit de dissabte, que van ingressar els pacients, com ahir, igual que van fer el president de la Federació Gallega d'Automobilisme, Iván Corral, entre d'altres representants de la vida política, civil i esportiva de Galícia. El Jutjat d'Instrucció número 8 de La Corunya segueix la investigació d'aquest cas i de moment no ha fixat una data per prendre declaracions pel succeït.