Espanya va assaltar el lideratge del Grup C en un partit decisiu contra Eslovàquia, a la qual va anul·lar amb el seu futbol de toc, recuperant la brillantor del passat en un primer temps en què els gols de Jordi Alba i d'Andrés Iniesta, de penal, van plasmar una superioritat que apropa l'Eurocopa 2016 al combinat espanyol. "La Roja" va recuperar la millor de les seves versions amb futbolistes que donen un pas endavant en responsabilitat davant l'absència d'antigues icones.

Un bon moviment de la pilota amb canvi de banda descol·locava la defensa rival. Silva va inventar la passada perfecta i Jordi Alba va sorprendre des del darrere per sumar un nou gol important. El seu cop de cap a plaer va trobar al porter vençut a mitja sortida. La millor recompensa estava aconseguida en cinc minuts (1-0). Espanya anava amb el vent a favor, obligant al seu rival a canviar el seu plantejament. El joc directe d'Eslovàquia va posar a prova la velocitat de Ramos i Piqué, sotmès a un absurd debat a la grada després d'escoltar una altra vegada xiulets que eren contrarestats amb aplaudiments. Diego Costa va treure màxim profit a un mínim espai quan Espanya va poder jugar directe. Cesc va veure el seu moviment a la mitja hora de joc i el mínim contacte amb el porter, buscat per Costa, va convidar l'àrbitre a assenyalar penal. Iniesta el va definir amb qualitat.

La golejada no va arribar perquè Espanya no es va mostrar eficaç. Silva va amenaçar massa i el seu xut el va treure la defensa, Cesc no va definir bé. Busquets va deixar anar un cop de taló en comptes de disparar en una altra clara acció i la xilena de Diego Costa la va manar als núvols de nou Silva. Arriba l'hora de rematar la classificació, ara ja amb vent a favor. El pròxim rival serà Macedònia, cuer del grup C de la fase de classificació aquest dimarts, 8 de setembre.