El ciclista de Puigcerdà Josep Antoni Hermida va finalitzar en la posició número 21 els campionats del món de BTT disputats a Vallnord, a Andorra. El ciclista de la Cerdanya es va equivocar a l'hora d'escollir els pneumàtics i ho va acabar pagant després d'una bona sortida. Hermida considerava que arribava bé a la competició després de la bona setena posició de fa unes setmanes a Val di Sole, però l'error a l'hora de triar bé el material va acabar sent determinant. El ciclista assegura que ara només es troba concentrat per preparar bé l'any 2016, amb cita olímpica.

El ciclista suís Nino Schurter es va proclamar campió del món de després d'un apassionant duel amb el francès Julien Absalon al circuit de Pal dels mundials de BTT i trial d'Andorra, en una prova en la qual el millor espanyol va ser Carlos Coloma que va acabar onzè. Schurter i Absalon es van distanciar de la resta de favorits després dels compassos inicials de la prova a Vallnord i van mantenir una lluita frec a frec, rodant pràcticament a l'una fins a dos voltes per al final. Allí va ser quan el suís, campió aquest any en els jocs europeus i també de la Copa del món, va llançar un atac que li va permetre distanciar-se de Absalon.

Les diferències van estar sobre els deu segons i encara que el francès es va esprémer al màxim no va poder aconseguir a Schurter, que va cobrir les set voltes al dur circuit andorrà amb un temps de 1h.29: 22. Absalon va arribar a deu segons i la tercera posició del podi va ser per al txec Ondrej Cink, que va saber mantenir la seva plaça de bronze en una altra emocionant lluita amb l'alemany Manuel Fumic i va entrar a meta a 1:15 minuts de Schurter.

El millor dels ciclistes espanyols va ser Carlos Coloma, que va acabar en el lloc onzè a 03:59 minuts del vencedor. Sergio Mantecón va ser dinovè i David Valero 31è entre els 107 ciclistes que van prendre la sortida. Abans de la prova masculina es va disputar la femenina, amb el triomf de la francesa Pauline Ferrand-Pravot, dominadora des de l'inici ia la qual van acompanyar al podi la russa Irina Kalentieva i la ucraïnesa Yana Belomoina. Després de la disputa de la disciplina olímpica, en què hi havia en joc places per als joc de Rio 2016, la cita mundialista d'Andorra finalitza avui amb l'espectacularitat del descens, en un circuit que parteix de Pla i acaba al poble de la Massana.