Novament el britànic Lewis Hamilton va aconseguir fer-se amb la pole position en un Gran Premi aquesta temporada. El bicampió i actual líder del Mundial va poder signar el millor temps amb el seu Mercedes al mític circuit de Monza i tornarà a sortir des del primer lloc de la graella per onzena vegada aquesta temporada. L'acompanyarà a la primera línia de la sortida el Ferrari de Kimi Raikkonen, que va aconseguir situar-se a només 234 mil·lèssimes del britànic i ser més ràpid que el seu com?pany d'equip, l'alemany Sebastian Vettel, que va signar el tercer millor temps i arrencarà fent parella, a la segona línia de la graella, amb el seu compatriota de Mercedes Nico Rosberg.

Roberto Merhi (Manor) va aconseguir la millor posició en graella per a un pilot espanyol en aquest Gran Premi, amb el catorzè lloc, i haurà de compartir la setena fila amb el seu company d'equip, Will Stevens.

Aquesta setena fila per als dos Manor no deixa de ser anecdòtica perquè son els cotxes més lents del campionat, com es demostra a cada circuit, però les sancions imposades als pilots que sortiran rere seu pels canvis efectuats en els motors dels seus monoplaces, els han dut a una posició de sortida no habitual.

A la vuitena fila, doncs, trobem el Toro Rosso de Carlos Sainz, que va aconseguir el desè millor temps, però una sanció de deu llocs el va relegar fins la quinzena posició, i sortirà emparellat amb Daniil Kvyat (Red Bull) qui va ser sancionat amb quinze.

En la penúltima filera hi trobem els dos McLaren, també sancionats per diversos canvis en la seva unitat de potència, Button dissetè i Alonso divuitè, posicions a les quals s'estan començant a acostumar els pilots de l'escuderia britànica en una temporada que, de ben segur, McLaren intentarà esborrar dels seus arxius.

Finalment, i sense haver sortit a la sessió qualificatòria, sortiran des de la darrera fila de la graella de sortida, Max Verstappen (Toro Rosso) i Daniel Ricciardo (Red Bull), que també van efectuar diversos canvis ens els seus monoplaces.

La cursa, que s'iniciarà a les dues del migdia serà un enfrontament directe entre els Mercedes i els Ferrari, en un Gran Premi en què, possiblement, l'escuderia alemanya no ho tindrà tan fàcil com en la majoria dels que s'han disputat fins ara per a aconseguir la victòria. I és que avui Ferrari juga a casa.