Aquest cap de setmana entren en competició els sis equips gironins que competiran al grup primer de Primera Catalana: Girona B, Farners, L'Escala, Lloret, La Jonquera i Abadessenc. El primer en debutar serà el Farners. El conjunt colomenc serà entrenat per Lluís Padrós i Miquel Muñoz i el seu principal objectiu serà «no repetir la situació de l'any passat, on tot i que no va haver-hi perill real de descens, l'equip no va estar del tot tranquil», assegura Muñoz. L'entrenador osonenc del Farners destaca que «l'equip ha fet una molt bona pretemporada i tenim ganes de fer coses, encara que una cosa és com arribes i l'altre el transcurs de la competició». L'equip colomenc s'ha reforçat amb jugadors com Iván Fernández, Marc Vilà o Toni Rossell i debutarà aquest diumenge al camp del Tona (11.45 h), equip recentment ascendit a la categoria.

Qui voldrà ascendir de categoria, però en aquest cas de Primera a Tercera Divisió serà el Girona B. El filial del conjunt blanc i vermell serà entrenat enguany per Nacho Castro, que ja sap què és pujar un equip a Tercera quan ho va fer fa dues temporades amb el Peralada. Jugadors amb experiència en categoria superiors com Mamau, David Serrano o Roqué s'afeigeixen a un projecte il·lusionant d'un equip que té com a aspiració intentar pujar de categoria. A més, l'equip ha fitxat Xavi Ferrón, jugador que ha jugat amb l'Olot o el Badalona les últimes temporades. L'equip gironí vol que aquest sigui el seu any i intentar assolir un ascens molt desitjat a Tercera. El seu primer rival serà l'Avià, aquest diumenge (19 h) a Sant Ponç, camp on l'equip jugarà els partits com a local aquesta temporada. El Lloret també comença una nova temporada amb una important revolució al vestuari. La plantilla ha patit molt moviments però el seu entrenador, Edu Urdiales, assegura que «la il·lusió ens ajudarà a tirar endavant en la categoria». L'equip s'ha reforçat aquest estiu amb jugadors com Xavi Martínez, Albert Puntí, Carlos Gómez i sobretot ho ha fet amb jugadors del filial i del juvenil del club, a més de les últimes incorporacions d'Arsen o Chino. «No arribem al màxim de les nostres possibilitats al primer partit de lliga, en part perquè no hem pogut disputar tots els partits de pretemporada», lamentava Urdiales, afegint que «m'hauria agradat fer una setmana més d'entrenaments». L'equip lloretenc debuta aquest diumenge (12 h) al camp de l'Horta i les seves aspiracions de cara la temporada passen per «salvar-nos com més aviat millori partir d'aquí, fer-ho el més bé possible».

Per la seva part, el conjunt fronterer ha incorporat jugadors de Tercera com Henry, Amos Gasca o Fran Pérez amb la intenció de «no patir tant com la temporada passada», com afirma el seu entrenador, Àxel Vizuete. L'equip debutarà diumenge a casa (17 h) davant el Mataró i arriba al partit després d'una pretemporada «amb molt bones sensacions». Vizuete assegura que les aspiracions de l'equip passen per «no patir tant» i a partir d'aquí «hem d'anar jornada a jornada per veure a quines posicions aspirem».

L'únic dels gironins debutants a la categoria serà l'Abadessenc. El conjunt del Ripollès es presenta a la categoria amb el cartell de novell i mantenint el bloc guanyador de la temporada passada. No obstant això, l'ambició a Sant Joan de les Abadesses és màxima i amb incorporacions com Àlex Mesa o Maiki Gaínza voldran sumar els tres primers punts de la temporada diumenge (12 h) al camp del Sants per començar amb bon peu un any que es presenta històric a Sant Joan de les Abadesses.